Ad’s Blog bestaat 15 jaar!

30 juni 2024 |

Ik had het eerst zelf niet eens in de gaten maar afgelopen mei was het 15 jaar geleden dat ik startte met deze wekelijkse blog.

Frank Meeuwsen is degene die mij enthousiast gemaakt heeft voor het starten van een blog. Hij deed dat terwijl ik naast hem zat tijdens de GTD-Summit maart 2009 in San Francisco. Frank schreef ter plekke blogs voor LifeHacking, een blog die al langer volgde. Het zag er niet ingewikkeld maar wel super interessant uit.

Aldus werd in mei 2009 deze blog geboren. Ergens in deze vijftien jaren ben ik een keer een aantal weken gestopt omdat ik het even zat was maar al snel vloeide de inspiratie weer.

Een tijd lang heb ik Appie tekeningen toegevoegd (mijn alter ego).

Door de blog heb ik:

 • leren schrijven,
 • veel bijzondere mensen leren kennen,
 • mooie opdrachten gekregen.

Dus ik zeg: Dank aan Frank!

Er is een blogarchief waarin alle blogs op jaar op rij staan. Dat is voor mij leuk maar misschien ook interessant voor jou als lezer. Op moment van schrijven heeft deze blog ruim 650 artikelen.

De top vijf meest gelezen blogs op rij:

 1. 7 Voicemail teksten
 2. Statler & Waldorf (uw mening telt)
 3. Een mappenstructuur die werkt
 4. De Bila Checklist
 5. Hoe je een goede actielijst maakt

Drie keer handboek verloting onder de lezers die hieronder reageren

Onder de lezers die de moeite nemen hieronder in de commentaren te reageren (hoe lang je al lezer bent, met iets aardigs, of een ergernis) verloot ik – onder toeziend oog van de thuisnotaris Irka – drie exemplaren van de ringband versie van het Handboek Personal Lean. De gelukkigen stuur ik een e-mail met het verzoek een postadres te sturen. Reageren kan tot en met aanstaande vrijdag. Boeken verstuur ik de maandag daarop.

Dank voor alle interesse in deze jaren. Schrijven is leuk, maar weten dat er ook lezers zijn draagt zeker ook bij de feestvreugde.

Update zaterdag 6-6-24

Ellen, Annemarie en Ilse zijn in de prijzen gevallen en hebben bericht van mij gekregen. Dank allemaal voor de leuke en aardige reacties! Met dank aan de huisnotaris Irka.


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

36 reacties

 • Lisette says:

  15 jaar, wat een mooi jubileum! Ik lees je blog ook echt al jaren met plezier! Dankzij jouw duidelijke uitleg gebruik ik al die tijd het inbox-zero principe en heb al veel andere slimme dingen overgenomen, zoals bijvoorbeeld de text-expander (ik kan niet meer zonder!). Bedankt voor het delen van alle slimmigheden en ga zo door!

 • Daphne says:

  Gefeliciteerd met dit jubileum! Je tips zijn handig en je kan er zelf uit halen wat je denkt dat past bij jou. Sommige tips heb ik de afgelopen jaren doorgestuurd aan diverse collega’s en heel af ent oe zelfs eentje op ons intranet gezet. Ik hoop op nog 15 jaar van leuke, vlot geschreven tips! En nee, ik hoef geen handboek, die heb ik al 😉

 • John says:

  Gefeliciteerd Ad met je jubileum! Inbox zero pas ik zeker toe en ben er ook achtergekomen dat ik een Visionair ben :). Je tips geef ik ook wel eens door dus ga er mee voort de komende 15 jaar!

  • Ad van der Hulst says:

   Of ik de volgende 15 jaar haal staat in de sterren. En weten dat je een V bent is ook al heel waardevol. Houd alles mooi en simpel (stijlvolle eenvoud) dan blijft het werken.

 • Bart Vercarre says:

  Keep up the good work! Geen idee hoe lang ik je al volg… En eerlijk gezegd ben ik niet zo’n fan van al die nieuwsbrieven. Maar die van jou is een beetje de vreemde eend in de bijt want die valt op door zijn bondigheid, praktische haalbaarheid van de tips, leuke manier van aanbrengen. Tips die blijven hangen door het feit dat ik ze gebruik. Vandaar ook dat ik elke maandag ‘kinderlijk’ uitkijk naar je nieuwsbrief: vlug even kijken als ik het aangereikte snoepje lust!

 • Gefeliciteerd Ad. Dank voor al je juweeltjes.

 • Ellen says:

  Dank je wel Ad, voor je tomeloze inzet om ons aan het denken te zetten, te inspireren en bij te leren! Zo’n 10 jaar geleden (kan dat al 10 jaar zijn, poeh, tijd vliegt) heb ik samen met een collega je training gevolgd op locatie in Rotterdam en sindsdien lees ik je blogs altijd met plezier. Een goede start van de nieuwe week. Regelmatig stuur ik ze ook door naar collega’s van wie ik denk dat ze je blogs wel leuk of interessant vinden.
  15 jaar is een mooie tijd, ik blijf je voorlopig nog even volgen en wil je voor nu feliciteren met dit mooie jubileum!

 • JanHommes says:

  Van harte gefeliciteerd Ad! En complimenten voor de vasthoudendheid. Inmiddels heb ik geleerd dat vasthoudendheid een belangrijke bouwsteen is om gedaan te krijgen wat je graag wilt. Hoe lang ik je blog al lees? Geen idee, maar telkens weer geef je me inspiratie. Dank daarvoor en ook voor je goede adviezen over de afgelopen jaren.

 • Ilse Taghon says:

  Proficiat met jouw 15-jarig jubileum van Ad’s blog. Mijn vaste maandagochtend starter. Altijd leuk en inspirerend om te lezen. Dankjewel Ad!!!

 • Caroline says:

  Gefeliciteerd Ad,

  Wat een prachtig jubileum. Ik volg je al heel wat jaren en lees vaak je blogs. Mooi om te zien hoe ook het werken is veranderd in die 15 jaar.

  Veel dank voor alle inspiratie en geniet van dit mooie succes!

 • Hé Ad, onze inspirator, onze toolbox, ons vangnet! Je betekent heel veel voor ons. Je blogs zijn geweldig! Zo bijzonder dat jij dit al 15 jaar weet te vullen met zinvolle informatie waar bijna iedereen wel wat mee kan!

 • René Slot says:

  Van harte gefeliciteerd, Ad, mooi, vernieuwend en inspirerend werk!

 • Berry says:

  Hi Ad!
  Nadat ik via mijn werkgever eens een aantal workshops van je heb gevolgd met de nodige eye-openers, ben ik je blogs en tips gaan volgen. Ik lees ze zonder uitzondering met veel plezier.

  Zonder pretentie, prettig geschreven en vaak spot on. Ik stuur ze regelmatig door als ik vind dat iemand wel ‘wat ondersteuning’ kan gebruiken.

  Ik sluit mezelf graag uit van loting; jouw handboek ligt hier al.

 • Sandy says:

  Gefeliciteerd Ad! Ik lees je tips met veel plezier en ik kijk nog regelmatig in jouw handboek.

 • Sandra says:

  Gefeliciteerd! Mijlpalen zijn altijd leuk.
  Geen idee hoelang ik al volg, maar nog niet mede-jubileum waardig.

 • Timo says:

  Hoi Ad,
  Gefeliciteerd met je jubileum. Ik lees je blog met plezier.
  Groet,
  Timo

 • Doret Voulon says:

  Hoi Ad

  Wat een mijlpaal, mooi gedaan en ik lees bijna iedere week je blog. Inspirerend en vaak toepasbaar.
  Maar dat past bij jou zoals ik je ken 🙂

  Groet, Doret

  • Ad van der Hulst says:

   He Doret, leuk om van jou te horen. Dat is toch al gauw 35 jaar geleden dat wij samenwerkten in OR & Co. Bijzonder.

 • Annemarie says:

  Wat leuk om te lezen, gefeliciteerd met dit (vergeten?) jubileum! Ik lees bijna elke week wel even je nieuwe weektip die ik in de mail krijg. Jaren geleden was ik je online al eens tegen gekomen en in mijn nieuwe baan ook gelijk weer gaan volgen. De tips zijn altijd handig en hebben me al veel tijd bespaard! Keep up the good work zou ik zeggen.

 • Siebold says:

  Hi Ad, wat een mooi initiatief om iets leuk en aardigs te schrijven en dat doe ik graag, zeker voor jou. Ik heb de afgelopen 2 jaar regelmatig je blog gelezen en er waardevolle tips en inspiratie uitgehaald en het idee om een blog te beginnen spreekt me ook aan, dus je bent een visionair en inspirator, ga zo door en op naar het volgende jubileum. Dank je wel grtz Siebold

 • Jan van der Ploeg says:

  Dag Ad, goede vraag. Ik schat in dat het zo rond 2012 is geweest dat ik jouw blog ontdekte. En ik vind het nog altijd prettig om jouw wekelijkse mailtje te ontvangen!

  En gefeliciteerd met de mijlpaal!

 • Mark Schultze says:

  Hi Ad,

  Dankjewel voor al je tips de afgelopen jaren en ik hoop dat je dit nog lang mag volhouden! Je tips zijn vaak kort, krachtig maar bovenal herkenbaar, praktisch en gelijk toepasbaar.

  Congratz!
  Mark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *