Jij bent de held op jouw reis

Ik kan je leren hoe je zelf bepaalt waar je je tijd aan besteedt

en dát is de echte rijkdom in deze wereld.

Ben je een echte professional en maak je veel meer uren dan jezelf en je omgeving zou willen? Ik leer je hoe dat komt en wat je er aan kunt doen. Met uiteraard groot respect voor je eigen stijl, aard en aanleg.

Voorschrijven past niet bij Adjustintime. Het managen van tijd is altijd maatwerk.

Ben je af en toe compleet het overzicht kwijt en loop je achter de ‘fik’ van de dag aan. Ik leer je een persoonlijk dashboard op te bouwen en daarin de enige prioriteit van het moment te bepalen.

Zit je regelmatig klem in de loden driehoek e-mail | agenda | vergaderingen? Ik leer je iedere dag je e-mail leeg te houden, je agenda voor 40% vrij te houden voor afspraken met jezelf en ad-hoc zaken en leer je hoe je het aantal vergaderingen kunt reduceren.

Vooruit: toch iets over Ad van der Hulst

De samenvatting:

‘An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field’ [Niels Bohr]

De korte versie:

  • Gepokt en gemazeld adviseur/trainer/coach (tot je voordeel bijna alle fouten al een keer gemaakt)
  • Honderden managers & professionals één op één getraind en gecoacht
  • Meer dan 25 jaar workshops/trainingen gegeven
  • Timemanagement, Minder ManagamentCorvee, Personal Kanban, Lean, Six Sigma (BB), Predictable Success
  • Muzikant (gitaar & mandoline)
  • Jongleur (vandaar het logo) “Als de ballen steeds vallen is er iets mis met de routine (en als je bukt krijg je ze op je kop).”

De lange versie:

Het eerste hoofdstuk van mijn werkbiografie speelt zich af in een instelling voor verstandelijk gehandicapte kinderen waar ik vervangende dienstplicht deed. Daar heb ik heel veel mensenkennis opgedaan. Daarna studeerde ik muziek (gitaar & schoolmuziek) aan het conservatorium. Met die muziek en mijn talent voor slim werken en organiseren werkte ik acht jaar mee aan de start en groei van een bijzonder soort onderwijs voor kinderen en jongeren met leerproblemen.

Daarna pionierde ik nog een keer met de opzet, start en groei van een bijzondere voorziening voor verstandelijk gehandicapte volwassenen. Na een P&O studie werd ik daar hoofd P&O. Ik bouwde een afdeling op met zeer competente mensen en we verleenden onze diensten aan omringende stichtingen en initiatieven. Ik besteedde mijn tijd vooral aan strategisch advies voor de eindverantwoordelijken van de verschillende stichtingen. In 2002 besloot ik samen met een collega een adviesbureau te starten rondom strategie, P&O, lean, persoonlijke en organisatie-effectiviteit.

Ondanks succes en groei heb ik in 2007 besloten om alleen verder te gaan om vooral mijn strategische advieskant uit te kunnen werken. Ik volgde de programma’s van de groten der aarde op het gebied van timemanagement en verbond dat met alles wat ik al deed. Ik deed de Black Belt Lean Six Sigma opleiding bij Ibis Uva bij de professoren Ronald Does en Jeroen de Mast om mijn lean-kennis te verdiepen. Daarna deed ik een coachingsprogramma in de VS bij Les McKeown om nog meer te leren over organisatieontwikkeling en groei.

Ik giet mijn ervaring in workshops, trainingen, blogposts en 1 op 1 coaching die als centraal thema Lean Office en Personal Lean hebben. De basis daarvoor is vastgelegd in een boek met de titel: Minder Managementcorvee | Meer Resultaat.

Sinds 2002 werk ik met professionals en managers van een grote verscheidenheid van bedrijven in zowel de profit als de non-profit sector. Met mijn brede ervaring en kennis help ik hen (en hun MT’s of DT’s) corvee terug te brengen tot een realistisch minimum (individueel en collectief) om daarmee ruimte te maken voor resultaat voor het team, de organisatie en uiteraard de klant. Organisatieontwikkeling begint ten slotte altijd bij concrete mensen die de juiste dingen doen.

Ik werk met een team van uitstekende support-mensen die het mogelijk maken dat ook ik mijn tijd optimaal kan inzetten.