Weg met corvee en verspillingen

Zoek je een gids op het smalle pad tussen chaos en orde? Wil je jouw bedrijfsvoering of eigen workflows gemakkelijker, beter en sneller?

Dan ben je hier op het juiste adres. Meer dan 25 jaar ervaring en honderden tevreden opdrachtgevers met live en online workshops op het gebied van Inbox Zero, Personal Lean en Microsoft Teams. Deze ervaring is daarnaast vastgelegd in de inmiddels vijfde editie van het Handboek Personal Lean.

De essentie

‘An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field’ [Niels Bohr]

  1. Ieder mens is uniek (doe de werkstijltest voor een beeld van jouw unieke werkstijl) en toch gaan we op zoek naar standaarden als basis voor innovatie en verbetering.
  2. Lean-Thinking is het uitgangspunt van mijn werk.
  3. Kennis en ervaring overdragen is mijn toegevoegde waarde. Ik ben niet de held in het verhaal, hoef niet ‘op het podium’, houd van co-creëren. Ik ben graag voor langere tijd als gids/partner verbonden met mensen, teams & organisaties.

De korte versie:

  • Gepokt en gemazeld adviseur/trainer/coach (tot je voordeel bijna alle fouten al een keer gemaakt)
  • Blogger sinds 2009 (minimaal wekelijks een blogpost op deze plek)
  • Schrijver van het Handboek Personal lean, en talrijke manuals, ebooks en whitpapers over Personal Lean.
  • Honderden managers & professionals één op één getraind en gecoacht
  • Meer dan 25 jaar ervaring in het geven van workshops/trainingen

En daarnaast:

  • Muzikant (gitaar & mandoline)
  • Jongleur (vandaar het logo) “Als de ballen steeds vallen is er iets mis met de routine (en als je bukt krijg je ze op je kop).”

De lange versie voor de liefhebber:

Het eerste hoofdstuk van mijn werkbiografie speelt zich af in een instelling voor verstandelijk gehandicapte kinderen waar ik vervangende dienstplicht deed. Daar heb ik heel veel mensenkennis opgedaan. Daarna studeerde ik muziek (gitaar & schoolmuziek) aan het conservatorium. Met die muziek en mijn talent voor slim werken en organiseren werkte ik acht jaar mee aan de start en groei van een bijzonder soort onderwijs voor kinderen en jongeren met leerproblemen.

Daarna pionierde ik nog een keer met de opzet, start en groei van een bijzondere voorziening voor verstandelijk gehandicapte volwassenen. Na een P&O studie werd ik daar hoofd P&O. Ik bouwde een afdeling op met zeer competente mensen en we verleenden onze diensten aan omringende stichtingen en initiatieven. Ik besteedde mijn tijd vooral aan strategisch advies voor de eindverantwoordelijken van de verschillende stichtingen. In 2002 besloot ik samen met een collega een adviesbureau te starten rondom strategie, P&O, lean, persoonlijke en organisatie-effectiviteit.

Ondanks succes en groei heb ik in 2007 besloten om alleen verder te gaan om vooral mijn strategische advieskant uit te kunnen werken. Ik volgde de programma’s van de groten der aarde op het gebied van timemanagement en verbond dat met alles wat ik al deed. Ik deed de Black Belt Lean Six Sigma opleiding bij Ibis Uva bij de professoren Ronald Does en Jeroen de Mast om mijn lean-kennis te verdiepen. Daarna deed ik een coachingsprogramma in de VS bij Les McKeown om nog meer te leren over organisatieontwikkeling en groei.

Sinds 2002 werk ik met professionals en managers van een grote verscheidenheid van bedrijven in zowel de profit als de non-profit sector. Met mijn brede ervaring en kennis help ik hen (en hun MT’s of DT’s) corvee terug te brengen tot een realistisch minimum (individueel en collectief) om daarmee ruimte te maken voor resultaat voor het team, de organisatie en uiteraard de klant. Organisatieontwikkeling begint ten slotte altijd bij concrete mensen die de juiste dingen doen.

Ik werk met een team van uitstekende support-mensen die het mogelijk maken dat ook ik mijn tijd optimaal kan inzetten.

Meer weten? Neem via het formulier contact met me op of bel me op 06 224 559 02.