Download hier de Free Stuff die voor jou van waarde is. De deal is simpel. We ruilen een e-book voor een e-mailadres. Jij ontvangt van mij vanaf dat moment nieuwe blogposts van Ad’s Blog direct in je Postvak In zodat je kunt zien waar ik nog meer over schrijf en of dat relevant of interessant voor jou, je team en je organisatie is (en af en toe nieuws en updates). Het staat je uiteraard helemaal vrij om je direct weer af te melden (dat kan in iedere email die je van mij ontvangt).

Wanneer je meerdere e-books wilt lezen dan kan dat uiteraard ook. Je moet het proces wel twee keer doorlopen (je krijgt de blogposts uiteraard maar één keer).

Hoofdstuk 1234 van het Handboek Minder Managementcorvee

Om kennis te maken met dit boek kun je hier de eerste 4 hoofdstukken in Pdf vorm downloaden. Het eerste hoofdstuk gaat over e-mailbeheer, het tweede over agenda in balans, het derde over vergaderen en het vierde over prioriteren. En als het naar meer smaakt dan kun je hier het hele boek aanschaffen (zowel als Pdf als in hardcopy ringband).

Download de eerste 4 hoofdstukken

7 Verspillingen Manifesto

In dit manifest een overzicht van de essentie van ieder van de 7 verspillingen + kleine oefeningen om deze verspillingen zelf te beleven. Er wordt veel blabla geschreven over deze 7. Dus wil je ze leren kennen en er zelf mee aan de slag dan is dit je kans.

Download het 7 Versplillingen Manifesto

Checklist Inbox Zero

In 10 stappen naar Inbox Zero. Een vrolijk boekje dat je helpt om Inbox Zero te implementeren. Het boekje gaat er vanuit dat je werkt met Outlook.

Download hier de Checklist Inbox Zero

Handleiding Weekreview

Een klassieker. De basisroutine voor een productieve week die eindigt met ‘ieder weekend vakantie’. Een praktische handleiding waarmee je in 1 á 1,5 uur een maatwerk checklist voor jezelf opbouwt. Met voorbeelden die je op weg helpen.

Download hier de Handleiding Weekreview

Checklist Koppie Leeg

Wie last heeft dat zijn hoofd veel te vol zit kan zijn koppie legen met deze checklist. Print de checklist uit en leg een leeg vel papier ernaast. Na de exercitie is je hoofd leeg en het vel papier vol. Je hebt weer overzicht want je kunt er nu naar kijken. Warm aanbevolen voor creatievelingen en mensen die op de vreemdste plekken van hun brein een melding krijgen: ‘O sh*t, ik moet nog …..’

Download hier de Checklist Koppie Leeg

Ebook Dagstart

Voor de leanliefhebber is de dagstart een mooie manier om teamafstemming simpel en heel effectief te organiseren. Met voorbeelden. Dit boekje is een co-productie met Jacoba van Gastel.

Download het ebook Dagstart

VOP-test

Wat is jouw persoonlijke werkstijl? Ben je een Visionair, een Operator, een Processor of misschien wel een Synergist. Maak de 12 vragen en je weet wat je stijl is. Als je dat wilt krijg je een uitgebreide beschrijving in je Postvak In.

Naar de VOP-test

Zit er niets bij?

Mocht er niets van je gading tussen zitten, grasduin dan eens door Ad’s Blog met meer dan 500 blogposts (in 10 jaar geschreven) over persoonlijke effectiviteit, timemanagement, ambacht, lean office en nog veel meer.