Werkruimte en Tijdruimte (focus, tijd & spullen)

Productiviteit

Pas las ik ergens het begrippenpaar werkruimte & tijd(s)ruimte (ik weet niet meer of het er nu met of zonder -s- stond). Die twee: werkruimte en tijdruimte zijn wel een beetje bijzonder paar.

Werkruimte

(Workspace) gaat over je werkplek maar ook vaaglijk over de verhouding tussen alle andere dingen die mensen zoal bezig kunnen houden en ruimte voor je werk of een specifieke klus. Dat gaat dan al snel over innerlijke aandachtsruimte.

Tijdruimte

(Timespace) gaat over hoeveel tijd er objectief beschikbaar is om iets te doen. Het begrip lijkt vaag omdat er twee dimensies aan elkaar geknoopt worden die elkaar nu juist uitsluiten (ruimte en tijd). Innerlijk is dat dus helemaal niet zo.
Werkruimte gaat in deze gedachtegang over de mate waarin je aandacht, concentratie en focus kunt inzetten ten behoeve van je werk en over de letterlijke fysieke werkplek. Tijdruimte gaat over de objectieve hoeveelheid beschikbare tijd.

Focus, tijd en spullen kortom!

MMC gaat over het optimaliseren van je eigen invloed op deze 2 dimensies.
Lean helpt bij het slim organiseren van je werkplek en je spullen.

Meer hierover weten? Stuur me een berichtje via contact.

Met plezier gelezen? Dan is abonneren op Ad's Blog misschien wel een goed idee. Ontvang een pdf ebook over de weekreview als dank direct in je inbox.

Beoordeel deze tip:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars nog geen beoordelingen
Loading...

1 reactie

  • Dan says:

    For implementing GTD you can use this web application:

    http://www.Gtdagenda.com

    You can use it to manage your goals, projects and tasks, set next actions and contexts, use checklists, schedules and a calendar.
    Syncs with Evernote, and also comes with mobile-web version, and Android and iPhone apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *