Zwemmen en typen

15 april 2012 | ,

Als je wilt leren zwemmen moet je naar zwemles, als je wilt leren typen moet je naar typeles. Logisch?

Er stond pas een artikel op Volkskrantbanen dat 66% van de werknemers die meer als 2 uur per dag moeten typen dat niet blind kunnen. Zij hebben zichzelf zo goed en kwaad als het gaat typen aangeleerd met 2 of drie vingers. En ik kom er daar nogal wat van tegen. Aangetoond is dat blind typen 50 % sneller is dan tik-tak-tok-herstel-tik-tak-tok-herstel typemanieren.

Dus: wanneer je nog niet blind kan typen, besteed dan 5 minuten per dag aan beter leren typen. Er zijn overal slimme programmaatjes te vinden op het internet die je daarbij gaan helpen.

Een goede start is een keer een snelheidstestje te doen en jezelf een doel te stellen. En dan gewoon regelmatig oefenen en de test weer doen!


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 3 beoordelingen
Laden...

3 reacties

  • john says:

    met het “text-to-speech” gaat het ouderwetse typen n steeds mindere rol spelen. Whats App kun je ook al met praten sneller berichten versturen.

  • Juf Diana says:

    Hey deze heb ik gemist. De slimme gratis programmaatjes zorgt voor mensen met een minderwaardigheidscomplex. Zo eenvoudig als het lijkt is het, en ook weer niet.

    Werkhouding moet goed zijn, vingerzetting, vingers terug naar de basis, rustig oefenen. En dan kun je letters natypen. Zal vreemd klinken maar dat is heel wat anders dan zelf je teksten typen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *