Ik maak nooit typefouten

2 november 2016 |

schermafbeelding-2016-11-02-om-20-33-47Dit artikeltje is interessant als het je wel eens overkomt dat je opkijkt naar je scherm en er Chinees staat in hoofdletters. Je hebt dan duidelijk niet naar je scherm gekeken terwijl je typte en dat zou je wel moeten doen.

Uiteraard kan dat alleen maar als je geleerd hebt blind te typen. Als je dagelijks de PC als hub gebruikt voor jouw werk en communicatie kun je er maar beter voor zorgen dat je goed en dus blind leert typen. Niet vanwege de snelheid maar vooral van wege het gemak. Je ziet direct wat je vingers hebben gedaan op het toetsenbord en dat is vooral de winst. Snelheid is bijvangst.

Ik vraag regelmatig rond wat mensen een leuke spelachtige manier vinden om te leren typen. Wat ik hoor zijn er 2 online-cursussen die leuk zijn om te doen (veel kinderen leren zo blindtypen):

Ducktypen
Typetopia

Zet blindtypen leren op het lijstje voor deze winter en je hebt er je hele leven plezier van (liever Engels? zoek dan op ‘touch typen’).

Eerder heb ik een artikel geschreven over een typetest die je kunt doen als start van een oefenperiode. Dan heb je een beetje beeld.

Andere ervaringen, tips? Zet ze hieronder in de reacties zodat we er allemaal wat aan hebben. Druk ajb hieronder op alle social media knoppen en/of op de rating-sterren als je dit een aardig artikel vind!


PS: Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

1 reactie

  • Walrik says:

    Hai Ad,
    Wat een goed idee! Ik breng het onder de aandacht bij mensen om me heen. Ik zie om me heen dat sneltypen en meteen ook juist typen echt veel rust zou geven. Daarmee effectiever, daarmee productiever! Overal winst!
    Succes!, Dagdag
    Walrik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *