Visie onder de loep: Toyota

9 april 2012 |

Wat is dat voor bedrijf dat met een electrische bolide mee gaat doen met de Formule I races en in 2015 met een waterstof aangedreven auto komt? Er werken 300.000 mensen bij Toyota wereldwijd, in vele continenten en landen. Toyota staat bekend als de moeder der moeder van alle bedrijven die werken met Lean onder de naam TPS (Toyota Productie System). In maart 2011 is er een nieuwe Global Vision gepresenteerd.

In het Nederlands zou deze visie als volgt luiden:

“Toyota zal de weg leiden naar de toekomst van mobiliteit, verrijkt levens overal op aarde met de meest veilige en verantwoordelijke manieren voor het verplaatsen van mensen. Door ons commitment voor kwaliteit, voordurende innovatie en respect voor onze planeet, streven wij ernaar de verwachtingen te overtreffen en hopen beloond te worden met een glimlach. We zullen uitdagende doelen halen door talent en passie in te zetten van mensen, die erin geloven dat er altijd een betere manier is.”

Ieder continent heeft een verbijzonderde visie en eigen doelen voortkomend uit die specifieke context.

De Nederlandse Toyota Visie bestaat ook en luidt:

“Het meest aanbevolen automerk van Nederland zijn. Met afstand nummer 1 in klanttevredenheid. Dichtbij de klant staan (netwerk). Unieke klantbenadering en klantbeleving. Nummer 1 op het gebied van milieu, imago van betrouwbaarheid en innovatie, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.”

NB Officiële tekst op de website van Toyota waar ook nog verdere uitleg per zin beschikbaar is voor de liefhebber/fijnproever.

“Toyota will lead the way to the future of mobility, enriching lives around the world with the safest and most responsible ways of moving people.  Through our commitment to quality, constant innovation and respect for the planet, we aim to exceed expectations and be rewarded with a smile.  We will meet challenging goals by engaging the talent and passion of people, who believe there is always a better way.”

Dat is nog eens een verhaal, niet? Wat is uw visie? Ook zo enthousiasmerend en gevuld van ambitie?


PS: Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *