Twee meetings beter dan Een

Lean office, Leiderschap

Sommige mensen kunnen in meetings heel snel een beeld en een oordeel vormen. Anderen moet je niet haasten. Sommige mensen zijn briljant in hun eerste reactie. Andere moeten eerst een tijdje kijken naar en sudderen over een papieren voorstel.

Al deze verschillen maken het verstandig om bij belangrijke besluiten minimaal twee keer bij elkaar te komen. De tweede keer kan dan uiteraard best kort zijn (bijvoorbeeld de volgende ochtend als allereerste activiteit).

In zijn algemeenheid geldt: als een onderwerp een aparte vergadering waard is ga er dan maar vanuit dat een tweede moment zijn meerwaarde zal bewijzen.

Ik heb te vaak meegemaakt dat een superduidelijk voorgenomen besluit, de dag daarop terecht van allerlei bezwaren werd voorzien en leidde tot een veel grondiger en beter besluit.

De aloude wijsheid dat een nachtje ‘erover’ slapen een goed idee is geldt ook hier.

Dit geldt des te meer in die gevallen waarin de voorzitter een visionair is met de neiging tot tempo maken en de bereidheid tot het nemen van risico’s.

nb: Robert Townshend heeft me als eerste op dit fenomeen gewezen.

Met plezier gelezen? Dan is abonneren op Ad's Blog misschien wel een goed idee. Ontvang een pdf ebook over de weekreview als dank direct in je inbox.

Beoordeel deze tip:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3 beoordelingen
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *