STRESS !!!

15 oktober 2012 |

In het verlengde van de blogpost over multitasken viel me een uitspraak op van Seth Godin:

“Stress is what happens when you want to do two things at the same time”

Een heel precieze formulering. Stress ontstaat als ik vind dat ik twee dingen tegelijk moet doen. Om dat te voorkomen of op te lossen wanneer het zich toch voordoet heb ik drie elkaar opvolgende strategiën:

Ik probeer te begrijpen wat er feitelijk aan de hand is en probeer de situatie in een realistisch perspectief te plaatsen. De beetje opgeblazen vraag die ik daarbij hanteer is: “Gaat er iemand dood?” zo niet dan valt het allemaal vast nog wel mee. Geeft lucht en ruimte om even verder te denken.

Ik doe mijn best betekenis toe te kennen aan de situatie. Wat vind ik ervan dat ik hier in de file zit en op hetzelfde moment daar een afspraak heb (en een bedrijfsnaam heb die daar ook nog iets van zegt). De duiding kan zijn dat ik te laat van huis ben gegaan of dat ik beter een avond van te voren in het hotel had kunnen gaan. De duiding kan ook zijn dat er helemaal niets aan te doen is/was (vrachtwagen met groene zeep omgevallen): gewoon botte pech.

Ik zoek naar een manier om invloed uit te oefenen op de ongewenste kanten van de situatie. Ik bel naar om de andere partij te informeren en af te stemmen over consequenties en neem daarbij een realistische ruime marge zodat ik niet nog een keer stress laat ontstaan. Ik maak een actie aan om vooruit te kijken in mijn agenda naar vergelijkbare momenten en neem daar nieuwe besluiten over.

Hoe ga jij daarmee om?

Andere ervaringen, tips? Zet ze hieronder in de reacties zodat we er allemaal wat aan hebben. Druk ajb hieronder op alle social media knoppen als je dit een aardig artikel vind!

 


PS: Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *