Slim thuiswerken

23 januari 2013 |

Met behulp van kanban je werkdag thuis zo productief als mogelijk maken. Hieronder volgt een korte instructie in woord (in 10 stappen) en beeld (video) voor slim thuiswerken. kanban thuiswerken

  1. Maak een overzicht van alle klussen die je op deze thuiswerkdag wilt doen.
  2. Beschrijf ze op zo’n manier dat je het resultaat voor je kunt zien (met een voltooid deelwoord erin: ‘verzonden’, ‘uitgewerkt’, ‘opgeruimd’ enz.
  3. Bepaal uit de lijst de drie klussen waar je nu aan gaat werken (ja, niet meer dan drie). Dit zijn de klussen die het beste passen bij het moment van de dag, de energie die je hebt en de waarde die ze leveren als ze voltooid zijn.
  4. Zet (als het maar even kan) alle afleidende triggers uit (piep/bliep/knor van je telefoon, tablet en computer).
  5. Gebruik de pomodoro techniek: zet een timer op 25 minuten en probeer onbarmhartig te focussen op de eerste klus. Als de klus klaar is binnen de 25 minuten dan gewoon starten met klus nr 2.
  6. Als de timer gaat: Stoppen en 5 minuten fysiek iets anders gaan doen (als je achter de PC zat nu dus gaan lopen) even een kletsje doen (wel afstand houden zolang Corona aan de orde is), rondje lopen enz.
  7. Klussen ‘in progress’ weer aanvullen tot 3.
  8. Start met een nieuwe klus of maak eerst de vorige af en doe stap 5 en 6 opnieuw
  9. Herhaal na 5 minuten pauze nog een keer stap 8.
  10. Neem nu 5 minuten + een half uur pauze en bepaal of je nog weer gaat gaat voor een ronde van 2 uur.

Bonus: gebruik geeltjes in 3 rijtjes op je kastdeur. Werkt prima. {(25+5) (25+5) (25+5) + 30} = 2 uur + Geniet van alles wat je zomaar in een paar uurtjes kunt bereiken. Als je een digitaal hulpje wilt bij het overzicht houden dan is ‘kanbanflow’ misschien iets voor jou. Ik heb een 2 minutenvideo gemaakt die laat zien wat het doet. Klik op de link of op het plaatje om de video te zien.


PS: Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 2 beoordelingen
Laden...

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *