Nomofobie (moet-altijd-online-zijn-‘ziekte’)

Focus, Fun, Anekdotes, Poëzie

We leiden in grote getale aan een afschuwelijke verslaving. Die verslaving heeft een naam en er is al een serieuze lobby aan te gang om deze psychische verslaving op te nemen in DSM-V (dat is de grote bijbel van vastgestelde psychische en psychiatrische aandoeningen.

Nomofobie staat voor ‘no-mobile-phone-phobia‘ dus de angst die ontstaat door de gedachte dat je niet meer verbonden bent met, door en via je mobiele telefoon.

Schermafbeelding 2017-08-10 om 09.06.07

Een aantal serieuze mensen (wetenschappers) hebben er een testje voor ontwikkeld die je jezelf af kunt nemen en waarmee je kunt beoordelen of en in welke mate je leidt aan nomofobie. De test bestaat uit 20 vragen die je beantwoordt met behulp van een 7 punts schaal. Je telt de scores op en vindt jezelf terug in een categorie verslaafd (of niet natuurlijk). Score je hoog dan is het detoxen geblazen!

De test kun je hier vinden in het Nederlands en hier in het Engels

Zoek je nog inspiratie voor de detox, dan heeft de Huffingtonpost een serie van 19 ideeën die je hier kunt vinden.

Dat hyperconnectiviteit niet bijdraagt aan productiviteit en vrolijkheid zal bij de meeste weldenkende mensen nu toch wel duidelijk zijn. Voor mij is de test dus vooral ‘pret’ en misschien helpt de vragenlijst voor nog iets meer bewustzijn (gecombineerd met een snufje schrik) om er iets aan te doen als het echt storend wordt.

Met plezier gelezen? Schrijf je in en krijg iedere vrijdag om 10 uur een update van nieuwe artikelen. Ontvang een pdf ebook over de weekreview als dank direct in je inbox.

Beoordeel deze tip:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 1 beoordelingen
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *