Nomofobie (moet-altijd-online-zijn-‘ziekte’)

10 augustus 2017 |

We leiden in grote getale aan een afschuwelijke verslaving. Die verslaving heeft een naam en er is al een serieuze lobby aan te gang om deze psychische verslaving op te nemen in DSM-V (dat is de grote bijbel van vastgestelde psychische en psychiatrische aandoeningen.

Nomofobie staat voor ‘no-mobile-phone-phobia‘ dus de angst die ontstaat door de gedachte dat je niet meer verbonden bent met, door en via je mobiele telefoon.

Schermafbeelding 2017-08-10 om 09.06.07

Een aantal serieuze mensen (wetenschappers) hebben er een testje voor ontwikkeld die je jezelf af kunt nemen en waarmee je kunt beoordelen of en in welke mate je leidt aan nomofobie. De test bestaat uit 20 vragen die je beantwoordt met behulp van een 7 punts schaal. Je telt de scores op en vindt jezelf terug in een categorie verslaafd (of niet natuurlijk). Score je hoog dan is het detoxen geblazen!

De test kun je hier vinden in het Engels

Zoek je nog inspiratie voor de detox, dan heeft de Huffingtonpost een serie van 19 ideeën die je hier kunt vinden.

Dat hyperconnectiviteit niet bijdraagt aan productiviteit en vrolijkheid zal bij de meeste weldenkende mensen nu toch wel duidelijk zijn. Voor mij is de test dus vooral ‘pret’ en misschien helpt de vragenlijst voor nog iets meer bewustzijn (gecombineerd met een snufje schrik) om er iets aan te doen als het echt storend wordt.


PS: Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 1 beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *