John Lennon en productieve planning

13 april 2017 |

Het leven is vol van toeval en onvoorspelbaarheden. Toch houden we ervan om veel en vaak (en vol) te plannen omdat dit in ieder geval het idee geeft dat er een beetje control is.

Sterker nog: we zijn geneigd om te veel te plannen en daarmee in de weg te zitten van wat het leven wil. En daar komt John Lennon’s wijsheid om de hoek kijken.

Uit het liedje Beautiful Boy:

‘Life is what happens while you’re busy making other plans’ (4 minuut 12’)

Het leven komt in vele gedaanten op ons. Wat mij daaraan opvalt is dat we ‘toeval en onvoorspelbaarheden’ te vaak wegzetten als een verstoring. Dat is niet terecht want er zijn minimaal 2 varianten

Variant 1: pech | ellende | problemen

Variant 2: geluk | potentie | kansen

En als je goed kijkt is er vaak ook nog een ‘second order effect’. Wat eerst een vloek leek, blijkt zich in het leven om te vormen tot een zegen. En wat eerst overduidelijk grote mazzel was, blijkt voor grote problemen te zorgen.

Werkelijke productieve planning krijg je wanneer je genoeg ruimte laat voor deze beide varianten van het leven. Je weet tenslotte zeker dat ze komen, alleen niet wanneer.

Toeval en onvoorspelbaarheid meenemen in je logica geeft ruimte en pret. Dus timmer de boel niet dicht anders loop je vanzelf weer aan tegen de wijsheid van John Lennon.

Wil je weten hoe dat werkt? Kijk dan eens naar deze blogpost over de 60/40 wetmatigheid.

Als je eens een keer een workshop wilt over een van deze onderwerpen laat het me dan weten via de contactpagina.

Andere ervaringen, tips? Zet ze hieronder in de reacties zodat we er allemaal wat aan hebben. Druk ajb hieronder op alle social media knoppen en/of op de rating-sterren als je dit een aardig artikel vind!


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *