HTC en een oproep tot minder bureaucratie

19 augustus 2012 |

De dochter heeft een nieuw mobiel. En ik kon er gister mee spelen. Een prachtig vormgegeven kleine smartphone met de naam Desire. Als ik niet zo’n fan was van de combi iPhone, iPad en MacBook Pro zou ik serieus overwegen te gaan voor dit juweeltje. Zij was altijd fan van Nokia maar zoals alle jongere mensen allang hebben gesnapt: Nokia is in de Grote Sleur terecht gekomen en valt dus af als  hun leverancier van mobieltjes. Toch zijn er ook wat problemen met HTC. De baas van HTC Peter Chou  heeft na een beroerd kwartaalresultaat (ingehaald door Samsung en bedreigd door Apple) een email gestuurd aan alle medewerkers waaruit een aantal citaten publiek zijn geworden:

1. “We have people in meeting and talking all the time but without decision, strategic direction or sense of urgency,”

2. “Bureaucracy crept in without clear ownership. We agreed to do something but we either didn’t do it or executed it loosely.”

Hadden maar meer bedrijven zo’n CEO. Een betere zintuig voor de overgang van Predictable Success naar Treadmill zie ik zelden.

De kern van zijn betoog (ook uit de mail):

“Zorg ervoor dat we bureaucratie de nek omdraaien. Werk aan innovaties en maak ze nog beter.”  

Nu maar eens kijken of zijn oproep ook leidt tot het afbreken van onvruchtbare vergaderingen (waarin gepraat wordt zonder besluiten, strategische richting of gevoel voor urgentie) en leidt tot terugkeer naar helder eigenaarschap waarin een besluit niet leidt tot niet doen of een beetje doen. En waar innovatie de standaard is voor resultaat!

Maar voorlopig heeft de dochter een super mooie mobiel die alles kan wat zij nodig heeft.


PS: Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *