“Alleen dode vissen gaan mee met de stroom”

17 maart 2013 |

“PISCES MORUI SOLUM CUM FLUMINE NATANT”

Deze mooie spreuk hangt boven de bar in een Ierse pub zo heb ik gelezen. De tekst relativeert ‘Go with the flow”, en terecht, want deze uitspraak heeft te veel eer gekregen. Een beetje plan hebben is in de meeste gevallen zeer verstandig. Dat het vervolgens anders gaat en je dus rekening houdt met de stroom is wat anders.

‘Go with the flow’ op een gewone werkdag betekent vermoedelijk dat je geen idee hebt waar je de hele dag mee druk bent geweest en in de meeste gevallen is er wel een licht ongenoegen dat je geen stap verder bent gekomen met de zaken die je tot je doelen leiden.

Dus helaas zoals zo vaak hebben we hier een paradox:

Maak een plan en houd je er niet al te streng aan, kijk goed naar wat er onderweg gebeurt en laat dat steeds meewegen in je keuzes. Daarmee kom je het verst in de richting van je doelen.

NB. Bij het plaatje: van de zalm is bekend dat hij juist tegen de stroom ingaat en zelfs tegen stroomversnellingen en watervallen in kan. Dat is wel weer een beetje woest maar wel een mooi beeld.


PS: Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *