9 MT disciplines

23 februari 2012 |

Investigation, Interpretation, Implementation (De drie I’s)

Opgevoed als ik ben in de school van Lievegoed zit de drieslag beeld-oordeel-besluit er ingeramd. Toch bleef er altijd iets knagen bij de laatste van de drie. Dat zal te maken hebben met mijn praktische inborst. Besluiten is nodig en mooi maar er moeten ook concrete mensen concrete dingen gaan doen wil er iets veranderen in de wereld. De omvorming van de drieslag naar de drie I’s voorziet in mijn behoefte aan toevoegen van de implementatie. Ben heel benieuwd of dit herkenbaar is voor jou als lezer. Als je verantwoordelijk bent voor een team zou je kunnen werken aan de 9 disciplines die drager zijn van de drieslag die ik hierna kort benoem.

Investigation (beeldvorming)

  1. Intellectuele openheid en moed
  2. Kansen zien en omarmen
  3. Financieel inzicht

Interpretation (oordeelsvorming)

  1. Uithoudingsvermogen
  2. Discipline (bij je doelen blijven)
  3. Objectiviteit

Implementation (besluitvorming en invoering)

  1. Consensualiteit (op zoek naar optimaal draagvlak)
  2. Communicatie
  3. Accountability (bereidheid om afrekenbaar te werken)

Reacties op deze manier van kijken stel ik erg op prijs.

Als je dit artikel waardevol vond en er wel meer van zou willen kun je je op deze pagina aanmelden voor het Adjit Ezine. Aanmelders kunnen direct een eBook downloaden dat gaat over slimme systemen, processen en structuren (‘Minder managementcorvee, Ruimte maken voor resultaat). Daarna ontvang je steeds op donderdag om de twee weken het Adjustintime eZine met een artikel + een tip.


PS: Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *