Zelfgekozen reeks dagen in beeld (Outlook Agenda tip)

7 januari 2024 |

Er is een eenvoudige manier om een zelf bepaalde reeks dagen naast elkaar in beeld te krijgen. Dat is handig voor de planningsmomenten in je weekreview (zie handleiding weekreview als je nog niet werkt met deze essentiële gewoonte). Hieronder doe ik het als voorbeeld voor alle vrijdagen in een april.

Stap 1:

Selecteer de ‘Dag’ view

Stap 2

Selecteer in het maandoverzicht links in je beeld de eerste vrijdag van de maand. Houd daarna de ctrl toets ingedrukt en selecteer daarna de andere vrijdagen in de maand (of iedere andere reeks die je nodig hebt).

Stap 3

Kijk nu in je agendavenster en je ziet netjes alle vier de vrijdagen van april naast elkaar staan. Daarmee kun je deze vrijdagen in samenhangen gaan plannen. En uiteraard kun je dat met ieder willekeurige reeks doen ook met meer dan vier dagen. Probeer het zelf een keer na te doen en je zult al snel het gemak en de waarde herkennen.

 

 


PS: Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

3 reacties

 • Peter Dohme says:

  Weet je ook hoe dit voor een Mac werkt? In ieder geval niet met de ctrl-, option-, command- of fn-toets.

  • Ad van der Hulst says:

   Als ik er vanuit ga dat je Outlook voor de Mac bedoelt, dan kan dat zeker niet. Ook in de web/browser van Outlook (OWA) versie kan het niet. Ik heb voor de zekerheid ook nog even gekeken in de native Mail app van de Mac. Daar krijg ik het ook niet voor elkaar en kan ook niet vinden dat dit wel mogelijk zou zijn.
   De good old Outlook PC versie is nu eenmaal een Rolls Royce! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *