Twee soorten control

Personal Lean, Timemanagement

Je kunt op twee manieren omgaan met control.

De eerste is een vorm van kramp en gaat over proberen alles in de gaten te hebben, risico’s te vermijden en streven naar volledige beheersing. Dit is een bijzonder vermoeiend streven en daarnaast in mijn ervaring ook nog eens betrekkelijk kansloos.

De tweede manier is de manier van de danser, de sporter en de muzikant. De kunst is om te blijven letten op het doel, zo min mogelijk kracht te gebruiken, te weten waar je invloed op hebt en niet, accepteren dat zaken soms tijdelijk moeilijk en fout gaan, snappen dat de omweg de kortste weg is en jezelf vooral niet te serieus nemen.

Vanuit kramp-control is de danser niet om aan te zien, breekt de tennisser die zijn racket te stijf vasthoudt zijn pols en kan de gitarist zijn snelle riffs niet spelen.

Relaxte control is de elegante, en met zo min mogelijke inspanning, bewegende balans tussen chaos en orde en daarmee het nastreven waard voor ons als drukke professionals.

Met plezier gelezen? Dan is abonneren op Ad's Blog misschien wel een goed idee. Ontvang een pdf ebook over de weekreview als dank direct in je inbox.

Beoordeel deze tip:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 2 beoordelingen
Loading...

2 reacties

  • Claire Morssink says:

    Prachtig en helpend beeld: relaxte control! Dank voor de tip, Ad.
    btw: wilde deze tip 5 sterren geven maar bij 1 ster werd de reactie meteen verzonden. Kan het niet meer herstellen “You Had Already Rated This Post. Post ID #17558” , dus bij hierbij: deze tip is 5 sterren waard! 🙂

  • Ad van der Hulst says:

    Ha Claire, dank je wel!
    Ps: De kunst is om direct bij de 5e ster te beginnen :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *