Chaos en Orde en het optimum ergens in het midden

23 augustus 2018 |

Effectiviteit, efficiëntie en productiviteit maar ook muziek, jongleren en dansen bevinden zich ergens in het midden op het continuüm tussen chaos en orde.

Chaos

Chaos staat voor het onbekende, het innovatieve, het creatieve, het onvoorspelbare, het risicovolle. Chaos leeft in beweging, kunst, avontuur, de eerste levensfasen van een organisatie, in ziekten en in natuurrampen. Te veel Chaos leidt onvermijdelijk tot een nieuwe ordening.

Orde

Orde staat voor vertragen, standaardisatie, schaalbaarheid, voorspelbaarheid, controle, betrouwbaarheid. Orde zorgt voor al onze grote vanzelfsprekende systemen, water, elektriciteit, wegen, riolering, OV, belastingen. Te veel Orde leidt tot een doodsfase en een nieuw begin van leven.

Wie zit waar?

Visionairs leven van nature meer in de wereld van de Chaos. Voor visionairs het de kunst precies zo veel orde te organiseren (en uit te houden) dat de creativiteit kan blijven stromen. Stijlvolle Eenvoud is daarbij een bruikbaar motto.

Processors leven van nature meer in de wereld van de Orde. Voor processors is het de kunst precies zo veel orde los te laten dat er verbetering mogelijk blijft. Systemen gebaseerd op het Realistisch Minimum werken het best.

Operators leven van nature meer in het moment. De operator kan de visionair en de processor helpen met een reality-check. Voortgezet Gezond Verstand is het talent van de operator.

Wil je weten of je een Visionair, Operator of Processor bent vul dan de werkstijltest in. Kost je drie minuten.


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *