Simpel maken simpel houden(+ de digital minimalist)

25 augustus 2016 | ,

Simplicity is de kunst om zaken simpel te maken en te houden. En dat is niet zo eenvoudig om de eenvoudige reden dat zaken nu eenmaal vanzelf weer complex(er) worden of hun simpele functie niet meer kunnen uitvoeren omdat de omgeving veranderd is.

Blijft over: regelmatig stil te staan en kijken naar wat complex, clunky, rommelig is geworden en er iets mee doen. En dat is een kunst.

De eer voor de mooiste omschrijving van deze ‘kunst’ komt toe aan Leo Babauta. Hij heeft een klein boekje geschreven dat “The Power of Less” heet. In dat boekje schrijft hij het volgende:

Simplicity boils down to two steps:

  1. Identify the essential
  2. Eliminate the rest

En dat is het. Daar is niets meer aan toe te voegen behalve een mooi initiatief van Johan de Wit van Nordhaven.

Podcast: Digital Minimalist

Johan is deze week gestart met een Podcast (en website): Digital Minimalist. Johan stelt zichzelf op als leergierig modern mens die wil leren begrijpen wat er zo aantrekkelijk is aan de digitale afleiding, en hoe je daar met een minimalistische blik naar kan kijken. De eerste podcast verkent de vraag. In de volgende afleveringen interviewt hij mensen die mogelijk een deel van het antwoord hebben (ik vind het een eer dat ik er een van ben).

Nooit Podcast geluisterd? Een podcast is te vergelijken met een radio-uitzending die je op je eigen moment kan luisteren. Je kunt je erop abonneren in bijvoorbeeld iTunes. Maar nog simpeler is deze weg:

  1. download de app Overcast (ios) of Stitcher (Android) op je telefoon
  2. druk op het plusje
  3. type in ‘digital minimalist’
  4. druk op abonneren
  5. de podcast verschijnt en je kunt de eerste aflevering luisteren

maximaal 2 minuten en je kunt luisteren waar en wanneer je maar wilt.

Andere ervaringen, tips? Zet ze hieronder in de reacties zodat we er allemaal wat aan hebben. Druk ajb hieronder op alle social media knoppen als je dit een aardig artikel vind!

 


PS: Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *