Rotterdams Netwerk van Hoog Niveau (Ode aan De Zwaan)

25 juli 2023 |

Zes jaar lang was ik lid van BNI De Zwaan, een ondernemersgroep vol bijzondere mensen. Iedere vrijdagochtend op de Euromast en daarnaast nog op borrels en trainingen werkten wij met elkaar aan ons netwerk, onze dienstverlening en onze eigen ontwikkeling.

Ik wil vandaag de leden van deze fantastische club als afscheid in de schijnwerpers zetten met deze lange blogpost. Zoek je een betrouwbare, integere, op samenwerking en op toegevoegde waarde gerichte partner dan kun je die in deze lijst vinden. Warm aanbevolen!

IT, Windows & Mac

Joeri van der Wel (Bedrijfssoftware)
Met zijn bedrijf IT plus Partners haalt hij bedrijfssoftware uit de knoop, strijkt het en zorgt dat alles het weer netjes doet. Gericht op schaalbaar, robuust, veilig en betaalbaar.

Frans Diepenhorst (Windows)
Solutions by FCD is een IT boer van de beste soort. Ervaring vanaf ongeveer 1880. De hele kroniek van Windows zit in zijn bast. Hardware, software, veiligheid, de digitale medewerker, voor alles is Frans je strategische en praktische partner. Klare taal en van alle markten thuis.

Patrick Savelberg (Apple)
Pasav ICT is de Apple expert van de regio en kan daarnaast ook maatwerk digitale oplossingen schrijven in Filemaker. Netwerken in elkaar zetten, werkplekken optimaliseren en onderhouden, kansen heel vroeg zien en daar weer creatief mee omgaan. Alles binnen MacOS en IOS.

Marketing (branding, websites, kleding, tekst, audio en videocontent)

Rob Smith (branding)
L5 to Brand is een gerenommeerd Rotterdams merken-bouw-buro. Al meer dan 30 jaar actief. Dat je nog nooit iets hebt gezien dat gemaakt is door L5 is onwaarschijnlijk. Hun vlaggenschip is een brainstormmethodiek Lunch for the Brain waarmee L5 het voor elkaar krijgt om de beste ideeën uit een gemixte groep pro’s van de opdrachtgever te voorschijn te toveren. Ambacht in het kwadraat + sociale kunst maakt L5 uniek.

Joris van Oers (video)
Cinemato is een super videocontent bedrijf met Joris als spil. Animatie, livestreams, webinars, bedrijfspresentaties, productvideo’s, timelaps installaties. Je kunt het zo gek niet bedenken of Cinemato kan het het voor je leveren. Opnames van snel bewegende objecten (met de videorobot of met drones) zijn daarbij een niche.

Remco van de Schans (websites) 
Cherry Marketing bouwt, host en onderhoudt websites. Altijd vanuit het perspectief van de klantreis van de opdrachtgever. Remco zelf is een internet wizard die met mitrailleur snelheid zijn toetsenbord dwingt dat te doen wat er nodig is. En … daarnaast nog als singer-songwriter bekend onder zijn artiestennaam Mr Martin.

Deborah McLain Pont (audiobranding)
Your Sound Productions is je OneStopShop voor Audio Branding, Audio Logo, Voice Overs, Muziek, Sounddesign en Zakelijke Voicemail. Nee, je hoeft voor geluid op maat niet naar Amsterdam. In 010 hebben we dat zelf ook. Op top-niveau en zonder gedoe.

Junior Veiga Gomes (maatpakken)
Bij Twenty6suits ben je op de plek waar je jouw eigen superman pak kan laten maken. Een maatpak heb je voor jaren en daarom moet je er even de tijd voor nemen bij de start. Laat je adviseren over kleuren, stoffen en details. Je eigen merk de hele dag om je heen, dat is waar het hier over gaat.

Robbert Bloemendaal (verrekt lekkere teksten) 
Taalbouw helpt je bij Beleidsverwoording, Projectcommunicatie, Corporate Communicatie en gewoon met Lekkere teksten. Kijk vooral op zijn site om een gevoel te krijgen voor de kwaliteit en pret!

Mensenwerk

Joke Kras (leiderschap in familiebedrijven ) 
Bureau KEK helpt familiebedrijven vooral met de overgang van de eerste generatie naar de tweede generatie. Geworteld in het Westland kun je rekenen op een helder verhaal in klare taal. Voorbeeld: ‘We verbinden de kracht van het oude met de ambities van het nieuwe.’

Ellen Stokman (marktonderzoek) 
Op de peilers: ‘meten, beleven en verbinden’ onderzoekt Marktcheck wat er speelt in een organisatie en brengt de werkelijkheid naar boven in cijfers, beelden en verhalen. Vooral warm aanbevolen voor HR-managers die op zoek zijn naar de thema’s die er het meest toe doen!

Gabi Preiss (incasso)
‘Met een glimlach bereik je meer’ is het motto van Gabi. Sociaal verantwoord incasseren met redelijkheid, humor en doortastendheid als de ingrediënten van het werk van Incasso Preiss. Zeker in deze tijden een belangrijke hulp om de keten van liquide afhankelijkheden van bedrijven onderling gezond te houden.

Percy Milzink (personeelsdiensten)
Balans Personeelsdiensten is de verbinder tussen werkgever en werknemer (of ZZP-er) gericht op technische beroepen in de regio Groot-Rotterdam. Percy zelf is daarnaast ook nog actief in de steigerbouw dus mocht je daarmee een keer omhoog zitten dan is hij je man. Percy maakt een PLAN en zoekt de MAN.

Gerrit de Heus (fotograaf)
Voor authentieke (website) foto’s heb je geen keus: kies voor Gerrit de Heus. Ongedwongen en vrolijk krijgt hij je in de lens en vangt het moment dat nu juist jouw uniek zijn vangt. Ik spreek uit eigen ervaring (zie de foto’s op deze website en in deze post).

Het Goede Leven

Paul Fitzpatrick (stadstours)
Met Bike & Bite is Paul al wereldberoemd in Rotterdam maar er is nog veel meer. Zijn gidsen zijn allemaal bijzondere mensen en de ‘bite’ plekken brengen je daar waar je zelf nooit zou komen. Ook organiseert hij audiotours (self-guided) en dit zelfs in steeds meer steden.

Marcel Oostrom (koffie)
Maatkoffie is de thuisplek van de koffie-king van Rotterdam. Wil je een goed verhaal over koffie, advies over bonen of machines, wil je een webinar of workshop? Marcel is je man. Mijn favoriet is zijn brand ‘Amber’ die ik zelf maal en slow zet.

Peter Schallenberg (wijn)
Hoewel ik zelf niets met wijn heb, weet ik dat Peter een hele goede naam heeft bij kenners en hen vele vreugdevolle momenten bezorgt zowel tijdens proeverijen als daarna bij hun eigen open haard. Peter houdt zijn proeverijen op een prachtige plek op het Vasteland (dat is een straat vlak bij de Erasmusbrug) in Rotterdam.

Tjara Hermans (bloemen, geschenken en kerstballen!)
‘Alles in Wonderland’ is op afstand de leukste winkel van Rotterdam voor kadootjes en prullaria naast de grootste collectie kerstboom ornamenten van de Benelux en ook nog het hele jaar door. En naast Alles in Wonderland vind je ook nog ‘Geschikt’ de plantenbloemenwinkel van dezelfde ondernemersfamilie met een keur aan prachtige (veelal) biologische bloemen en planten.

Marjon Trap (fotografisch kunstenaar)
Wil je een uniek kunstwerk aan de muur met de spullen die karakteristiek zijn voor je bedrijf in een totaal ander perspectief of een fotografisch kunstwerk van vergane boeketten van een bijzonder moment (‘De perfecte schoonheid van het imperfecte’)? Marjon is ‘the one’. Neem vooral een kijkje op marjontrap.nl om een idee te krijgen of ga naar een galerie waar haar werk hangt.

Doeners

Vincent de Groot (alles met hout, kunststof en metaal)
Voor alles wat te maken is van hout, kunststof of metaal of een combi van die zaken moet je bij Vincent zijn. Snel, betrouwbaar en altijd meedenkend over de beste en meest praktische oplossing zonder concessies te doen aan kwaliteit.

Eelke Ennik (interieurs)
Ennik Interieur is een bedrijf vol van passie en power. Unieke en onderscheidende interieurs voor hotels, vakantieparken, resorts en kantoorgebouwen. Niet alleen ontwerpen maar ook zelf maken. Met zijn team is Eelke onverslaanbaar waar het gaat om iets echts moois te realiseren.

Robert Sesselaar (auto’s en meer)
Carguys Detailing á la Carte is je partner als het gaat om coaten, herstellen en poetsen van je auto. En dat laatste kan op locatie en speciaal interessant voor bedrijven met collectief (door meerdere chauffeurs) in gebruik zijnde auto’s.

Robert van der Wolf (spuiterij)
Kies deze spuiterij niet voor bulk of auto spuitwerk. Spuiterij Dordrecht is gespecialiseerd in bijzonder spuitwerk. Van kunstwerken tot hoogwerkers, van keukens tot gereedschap, alles is mogelijk bij deze bijzondere spuiterij.

Marcel Berrens (winkelinriching)
Ken je of ben je een winkeleigenaar die snapt dat de inrichting van de winkel voor een groot deel bepalend is voor je omzet dan moet je bij Marcel Berrens Design zijn. Ga naar zijn website en bekijk zijn portfolio dan zie je wat een goed interieur doet. Functioneel (gericht op omzet) en mooi gaan bij Marcel hand in hand.

Dienstverleners

Dennis Oemar Said (horeca advies)
Kanters Horeca Advies baseert een advies – naast op uiteraard heel veel kennis en ervaring – op data uit een aantal unieke databases waardoor iedere horeca ondernemer geholpen kan worden aan meer klanten en rendement. Of je nu een nieuw idee hebt of al een jaren bestaand concept hebt, Dennis is je gesprekspartner op jouw horeca ondernemersreis.

Ed van Meer (arbeidsrecht)
‘Als ik de emotie uit een conflict haal, blijft er juridisch niet veel over’ is de uitspraak die blijft hangen als je aan de slag gaat met Ed. Met zijn team van Van Meer JZA bedient hij vakbonden, werkgevers en werknemers meestal zonder te procederen – en dat scheelt iedereen tijd en geld!

Armand Kriel (chiropractie)
Bij TopChiro Rotterdam kun je terecht voor chiropractische oplossingen. Helemaal uit Zuid Afrika en daarmee ook volledig Engelstalig kan hij iedereen die last heeft van uit de bocht gevlogen botjes en spieren weer in het gareel duwen en knijpen.

Jordy Leiwakabessy (schadeverzekeringen en audio spullen)
Delsalle is een verzekeringskantoor gespecialiseerd in schadeverzekeringen en Jordy is daar top-adviseur voor ondernemers. Daarnaast is Jordy partner bij het bedrijf AudioLease dat audioapparatuur verkoopt, verhuurt, least en financiert. Maak een afspraak met Jordy en laat je verrassen in het Experience Center.

Margarethe Reijke (facility management)
Your Need Organized betekent: alles wat jij nodig hebt op facilitair gebied wordt goed georganiseerd en geregeld tegen realistisch lage kosten. Er gaat veel geld om in facilities en het is de sport van Margarethe om een inventarisatie te maken van de huidige contracten en de daarbij behorende wensen, kwaliteit en tevredenheid om daar vervolgens een slag in te slaan met minder kosten, meer kwaliteit of een passender dienstverlener.

Raymond Wensing (drukwerk en meer)
FWA Drukwerk is naast een drukkerij vooral ook een meedenkende en co-creërende denktank voor alles wat er nodig is in de breedste zin aan printwerk en signing. Van wanddecoratie tot kaartspelen en van bedrijfsauto’s beplakken tot letters op het dak. Raymond regelt het goed en snel. FWA is de huisdrukker van Adjustintime!

Eddy Ramos (virtuele balie)
‘Bereikbaar ook als u er zelf niet bent!’ is de slogan van Virtual Balie. Schakel door en laat de Angels (engelen) van Eddy je telefoon opnemen en de basis antwoordservice vervullen. Dat wat nog rest komt per e-mail naar je toe zodat je zelf kunt bepalen hoe jij wilt reageren op de betreffende boodschap. Simpel idee met veel toegevoegde waarde als telefoon een belangrijk communicatiekanaal is.

Shailendra Sripal (boekhouding en belastingadvies)
Een integere boekhouder die de poort vormt naar allerhande specialisten die je zelf niet goed kunt vinden en als je ze vindt er te weinig feeling voor hebt om zelf te kunnen beoordelen wat de toegevoegde waarde is. Het team van Sripal geeft je open en eerlijk advies onder het motto: ‘Proud to be fair’. Uiteraard onmisbaar in een club als BNI De Zwaan.


PS: Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *