Power of 1

2 december 2012 |

Voor ieder soort productiviteitswerk 1 tool (hardware, software) gebruiken is een gouden regel waar tegen veel wordt gezondigd. Ik zie steeds dat managers op zoek gaan naar het ‘ei van columbus’ en zichzelf daardoor steeds in een nieuwe leercurve dwingen die afleidt van productief zijn. En dan ook de oude en nieuwe tools door elkaar gebruiken.

Productiviteit gedijt het beste in een routine die bijna onbewuste gewoonte is. Het doet het gewoon. Zoals een goede typer blind de juiste toetsen vindt en er niet over zal peinzen om met een Belgisch Azerty toetsenbord te gaan werken omdat dit bewezen iets logischer is.

Dus kies er één voor een bepaalde klus en investeer erin. Blijf er minstens een half jaar bij. Als je na dat half jaar nog steeds het gevoel hebt dat alles onprettig, stijf en onhandig is, kies dan pas een nieuwe tool.

Voordelen van de Power of 1 toepassen:

  • geen leercurve na de eerste implementatie
  • de handelingen gaan na verloop van tijd in het onbewuste routinematige, gewoontesysteem
  • eventuele wens tot verandering/verbetering kun je gebruiken om je bestaande tool nog beter te leren gebruiken

De uitzondering

Er is een uitzondering. Voor het verzamelen van losse eindjes, ideeën, ingevingen, aantekeningen kun je alles gebruiken. Dat alles komt tenslotte allemaal eerst in het voorportaal van je workflow: de inbox. Vandaar gaat het na verheldering en besluit pas je leven en werk in. En vanaf daar geldt de Power of 1.


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *