Planning for failure

6 mei 2023 | ,

Er zijn een heleboel dingen in het leven waarvan je vrij zeker weet dat ze op enig moment zullen gebeuren. Je weet alleen niet wanneer.

  • Ik weet dat mijn laptop het een keer op zal geven.
  • Ik weet dat er een snaar van mijn gitaar zal breken op een moment dat het mij helemaal niet uitkomt.
  • Ik weet dat ik ooit mijn koffer kwijt zal zijn bij aankomst op een vliegveld.

Planning for failure is de truc om een keer serieus na te denken hoe je de oplossing organiseert voor voorspelbare problemen met een hoge prijs.

En begrijp mij goed. Ik ben er helemaal niet voor om alle avontuur uit het leven weg te organiseren maar sommige zaken hebben nu eenmaal een te hoge prijs om ze te laten gebeuren.

Bijvoorbeeld:

  • Laptop kaduuk? Alles staat 1. in de cloud (MS 365) en 2. nog een keer via Frans Diepenhorst los daarvan op een serie andere servers.
  • Snaar breekt? Duhh, reserve setje in de gitaarkoffer.
  • Koffer kwijt? Medicijnen en wereldstekker zitten natuurlijk in de handbagage en niet in de koffer (want anders zit je, zoals mij overkwam, opeens vast in London en zonder deze vitale zaken).

Tip

Denk eens na over situaties die je dramatisch zou vinden als ze zouden gebeuren en verzin er een list op. Neem van mij aan: Het is kicken als je voorbereid tegen zo’n probleem aanloopt. Doe je dit al lang en heb je briljante voorbeelden waar anderen ook wat aan kunnen hebben? Zet een reactie onder deze tip.


PS: Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 6 beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *