Pile not File (‘kappen met mappen’)

26 januari 2020 |

Lang geleden – in 2008 – verscheen een Nederlandse vertaling van ‘Upgrade your life’ van Gina Trapani. Zij was indertijd de hoofdredacteur van een beroemd Amerikaanse weblog over slim werken Lifehacker.com.

De oproep uit de titel ‘Pile not File’ (‘Kappen met Mappen’) is van Gina en geldt voor de digitale wereld. Essentie ervan is dat het geen meerwaarde heeft om allerlei digitale bestanden en e-mails op te bergen in allemaal aparte mapjes omdat de tegenwoordige computersystemen een uitstekende zoekfunctie hebben.

En dat is dan ook de reden dat ik iedereen afleer om e-mails in allerlei mapjes op te bergen. Leer de zoekfunctie kennen en gebruiken. Je vindt met deze functie alle e-mail vele malen sneller terug dan door zelf te gaan zoeken in mapjes. Opbergen kost tijd, intelligentie en energie en is al heel snel verspilling.

Ik kan me wèl voorstellen dat het zinnig is om alle mail van een tijdelijk project bij elkaar in een mapje te bewaren omdat je er mee aan het werk bent maar dat is het dan ook wel. De rest is overbodig veel werk.

Dezelfde logica geldt voor gewone bestanden.

Warm aanbevolen wie meer tijd wil hebben voor belangrijke dingen van het leven.


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *