Hybride werken: Driekwart van de interne mail kan naar Chat

19 september 2021 | ,

Afspreken om intern niet langer meer te e-mailen, maar in plaats daarvan gebruik te gaan maken van Posts en Chat is een goede start van slim samenwerken in deze nieuwe wereld.

Voorwaarde is wel dat je basale samenwerkingsafspraken maakt met je teamgenoten (en je er aan houdt!).

Hieronder ter lering en vermaak een paar mogelijke afspraken ten aanzien van Chat in MS Teams

Basis Afspraken Chat

 1. Ieder teamlid heeft een chatkanaal met ieder ander teamlid.
 2. Snelle, korte en tijdelijke berichten gaan in de chat.
 3. In chatkanalen worden alleen die bestanden opgeslagen die tijdelijk zijn (deze staan op jouw persoonlijke OneDrive). Zodra ze langer bewaard moeten worden gaan ze naar het Team/Kanaal waar ze bij horen (deze staan op het collectieve SharePoint).
 4. Voor kleine samenwerkende (project-) groepen zonder Team/Kanaal maken we een chatgroep aan en maken daarvan melding in het eigen Team/Kanaal.

Met een paar van deze afspraken ga je slimmer, beter en vrolijker communiceren. Het lijkt gezond verstand en dat is het dan ook. De kunst is om de afspraken ook echt te maken, ze vast te leggen en jezelf en elkaar er aan te houden.


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

2 reacties

 • Berry Mennink says:

  Dit lijkt me te botsen met het beperken van je aantal inboxen (wat voor mij zo ongeveer het hoogste goed is in office lean; overzicht). Wat levert het überhaupt op? Dat is voor mij niet erg zichtbaar.

 • Ad van der Hulst says:

  Ha Berry, het bestaansrecht van Teams (en daarmee MS 365) zit hem er in dat je overzicht krijgt ALS TEAM en niet als individu. Dat betekent een klein beetje autonomie inleveren ten gunste van: alle communicatie ten aanzien van onderwerpen op één plek, bestanden op één plek (die ook nog eens bewerkbaar zijn door iedereen van het team, automatisch opgeslagen worden met versiebeheer). Alle “communicatie light’ die nu of via Outlook of WhatsApp loopt kan dan naar de Chatfunctie.
  Alles laten lopen via Outlook is vrees ik een doodlopende weg omdat e-mail steeds meer en steeds sneller loopt, alles “all over the place” staat en er van ieder bestand dat geheen-en-weerd wordt per e-mail, er meerdere versies zwerven (7 als je de temporary files meerekent).
  Wat mij betreft is de route onvermijdelijk richting Minder Outlook Meer Teams.
  Gr Ad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *