Bellen met jezelf is zo dom nog niet!

28 februari 2014 |

Waar laat je dat briljante idee als je net je auto aan het parkeren bent, boodschappen aan het doen bent, op het verjaardagsfeestje zit, wandelt met de hond? Kortom wat kun je doen op alle momenten dat je je Moleskine of je Powerbook niet bij de hand hebt?

De gebruikelijke strategiën zijn:

 • ‘Onthoud ik wel’ (maar dat werkt helaas niet bij de echt goede ideeën)
 • Op je hand schrijven (dat heeft zo zijn grens)
 • Jezelf een email sturen met je telefoon (als je niet oppast eindig je in de sloot of tegen een boom)
 • Je secretaresse bellen met de vraag of zij ‘het wil vasthouden’ (alleen werkt ze net niet vandaag, is het na kantoortijd enz.)

Het mooie van deze tip is dat je het nooit meer nódig is te onthouden, op je hand te schrijven of er achter te komen dat je secretaresse vandaag niet werkt en er dus iemand anders de telefoon opneemt waarbij de kans dat het briljante idee verloren gaat ineens heel groot is.

Ik zal hieronder derhalve de precieze instructie geven voor het activeren van een volbloed virtual assistent die geheel en al, 24/7 en gratis tot je beschikking is. Daar gaat ie.

Stap 0: Je pakt je telefoon
Stap 1: Je belt jezelf
Stap 2: Je bent uiteraard (geheel volgens protocol) in gesprek
Stap 3: Je komt dus op je eigen voicemail
Stap 4: Je spreekt je briljante idee in
Stap 5: Later wanneer je wel in de buurt van Moleskine of Laptop bent, berg je het idee op, op de plek die past bij de betekenis die het voor je heeft.

Simpel? Maar wel direct even testen nadat je de bonus hebt gelezen!

BONUS: Bijkomend voordeel: je hoort nu ook regelmatig wat andere mensen moeten aanhoren als ze op jouw voicemail terecht komen (en dát is soms ook best voor wat verbetering of vernieuwing vatbaar).

Kijk ook eens naar dit artikel over Braintoss.

Als je eens een keer een workshop wilt over dit onderwerp laat het me weten via de contactpagina.

Andere ervaringen, tips? Zet ze hieronder in de reacties zodat we er allemaal wat aan hebben. Druk ajb hieronder op alle social media knoppen en/of op de rating-sterren als je dit een aardig artikel vind!


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 1 beoordelingen
Laden...

11 reacties

 • Babette says:

  Wat een briljant idee
  Zo raak je geen geniale invallen meer kwijt maar je realiseert het op een veilige manier. Bedankt

 • Vincent Brouwer says:

  Beste Ad,

  Graag verfijn ik je tip: neem een gratis xoip-account. Je krijgt dan een VoiceMailbox en hetgeen je inspreekt komt als audiobestand in je mailbox. Hoef je het ook niet met af te luisteren!

 • Ad van der Hulst says:

  @Vincent: mooie aanvulling. Gebruik zelf XOIP ook, werkt goed!
  @Babette: 🙂

 • Lieuwe says:

  Okee Ad, dit is een goeie, werkt goed in de auto. Bedankt !

 • Joris says:

  Genial Ad, maar helaas , ik heb blijkbaar een “slimme” telefoon: als ik mezelf bel hoor ik : “er zijn geen berichten voor u”.
  xoip, ook goeie tip 🙂

 • Ad van der Hulst says:

  Hi Joris, dat had ik nog niet gehoord. Tot nu toe werkte het bij iedereen. Maar goed dat dan XOIP er nog is (hoewel de .wav niet overal te openen is).

 • Mike says:

  Graag wil ik aan jouw tip de mogelijkheid van Evernote toevoegen. Evernote is een app (beschikbaar voor PC, iOS en Android) waarmee je notities kunt opslaan.
  Als je de Evernote app installeert op een smartphone kun je snel voice recordings opslaan die je vervolgens via computer, telefoon of tablet kunt terugluisteren.

  Voorwaarden hiervoor zijn natuurlijk het hebben van een smartphone, (alweer) een account aanmaken, en zelfstandig je voice recordings terugluisteren. Deze laatste voorwaarde is te omzeilen door een herinnering aan je voice recording toe te voegen. De vraag is echter of hiermee niet het snelle karakter van je voicemail bellen/Evernote voice recordings gebruiken teniet wordt gedaan.

 • Ad van der Hulst says:

  Goede tip, ik gebruik zelf Evernote en de combi met recordings daarin kan inderdaad ook een goede oplossing voor de Minder-Managementcorvee-Club oplossing zijn. Dank!

 • Vader says:

  Top tip! Meestal werk ik met het notitieappje van mijn telefoon maar dit is handiger.

 • Bart says:

  Een goede ingeving of creatief idee vergeten? Really?

 • Herman says:

  De Google app Keep kan je hiervoor uitstekend gebruiken. Je spreekt in en de app schrijft je tekst op in een keepje. Kan je het later uitwerken,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *