Balans of Harmonie (tip van Jeff)

10 februari 2019 |

Er wordt eindeloos geschreven en gesproken over de spanning tussen werk en privé. Ik heb in een eerdere blog betoogd dat ik dat een beetje rare tegenstelling vind (en een praktische manier gegeven om er anders mee om te gaan).

Ik vond nog een nieuw gezichtspunt dat mijn punt versterkt.

Jeff Bezos (die kaalkop en eindbaas van Amazon) antwoord op de vraag hoe hij omgaat met werk-privé-balans, dat hij zelf denkt in ‘work-life-harmony’ dus in onze terminologie werk-privé-harmonie.

Dat is een mooi beeld!

Jeff accepteert dat werk en privé gewoon door elkaar lopen en zorgt er tegelijk voor dat ze het goed hebben met elkaar. Dit is de echte levenskunst omdat jijzelf nu eenmaal de enige verbindende en harmoniserende factor bent en je brein al helemaal niet in staat is om onderscheid te maken tussen deze twee levensdomeinen.


PS: Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

2 reacties

  • Harmonie. Mooi!
    Even laten bezinken.. Wanneer je harmonie voelt in je lichaam, ben je op de goede route en is een sterke scheiding van werk/ overig niet nodig. Wat je ook doet, het past dan bij jou, je capaciteiten en wensen.

    Het wordt lastiger wanneer je deze harmonie, om welke reden dan ook, niet ervaart.
    Je bent dan het overzicht kwijt en kunt verdrinken in je eigen draaikolk. We hebben beperkte tijd in een week/ dag/ uur. Met name wanneer werk of een ander aspect van je leven je lijkt te overspoelen kan focus bepalen en afbakenen van tijd heel helpend zijn. Je hebt ruimte nodig om los te komen van je gewoonte, pas op de plaats te maken en je balans op te maken. Dan gaat het wel degelijk over het hervinden van een ( innerlijke) balans.

  • Ad van der Hulst says:

    Lezers melden dat het misschien toch niet zo goed gaat met Jeff en de harmonie omdat hij op dit moment aan het scheiden is (en daar ook nog allerlei paparazzi-gedoe omheen verschijnt). Dat kan zo zijn. Voor mij blijft het wel een mooi beeld dat er harmonie kan zijn tussen werk en privé. Los van Jeff zijn huidige perikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *