3 email stijlen (welke hoort bij jou)

20 november 2015 |

inbox zeroEr zijn globaal drie stijlen om email te verwerken.

1.    De visionaire/creatieve-stijl

De visionair verzint regelmatig de mooiste systemen waarvan het meeste in de hitte van de strijd van alle dag snel slijten. Het resultaat van deze stijl is een hybride systematiek met een heleboel mapjes, een beetje werken met taken, sommige zaken die geautomatiseerd zijn en toch ook een heleboel emails in Postvak In.

2.    De operator-stijl

De operator ziet Outlook als een noodzakelijk kwaad en denkt er liefst zo min mogelijk over na. Alles blijft in Postvak In staan, wordt weer ongelezen gezet of hoogstens voorzien van kleur of vlag. Email mag ten slotte geen tijd kosten. Het gaat om de dingen voor elkaar te krijgen waar email de drager van is.

3.    De processor-stijl

De processor heeft plezier in een goed functionerend emailproces. Hij/zij verdiept zich in de mogelijkheden van b.v. Outlook, weet de snelle-toegang-werkbalk te vinden, maakt volop gebruik van snelle stappen en regels en waarschuwingen en kan genieten van een smooth draaiend email proces.

De systematiek Inbox Zero hebben in de loop der jaren zo ontworpen dat alle drie de stijlen er een prachtige basis aan hebben. De visionaire stijl heeft nu een goed werkende basis. De operator kan veel sneller uít de mail, want alles is nu lean en klopt. De processor kan vergelijken met zijn systeem en her en der slingers en ballonnen ophangen of weghalen.

En waarom? Omdat productiviteit nu eenmaal een grote persoonlijke kant heeft!

Dus laat me hieronder weten: welke stijl heb jij? En hoe zie ik dat ik dat in je Outlook of ander mailprogramma terug?


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 1 beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *