Weekreview is verplicht (t’is nu eenmaal niet anders)

30 oktober 2015 |

ManadatoryOm in control te komen en vooral ook te blijven is het noodzakelijk om regelmatig en het liefst iedere week op je eigen berg te gaan zitten en te kijken naar alles wat er zich zoal heeft gespeeld, alles wat aan zit te komen en natuurlijk al je overzichten actueel te maken.

Het grote voordeel van de weekreview doen is dat je gedurende de week veel beter op je intuïtie kunt varen en ieder weekend vakantie hebt!

Het niet doen van de weekreview betekent voor je brein dat deze 24/7 aan het reviewen blijft en dat kost tijd, energie en mentale bandbreedte.

Een dergelijk review heeft een vaste opbouw. Je hoeft het dus niet zelf te verzinnen hoe je dit nu eens zult aanvliegen.

Zie voor de handleiding weekreview het Handboek Personal Lean.

Als je nog nooit een weekreview hebt gedaan begin dan met de terugblik (1 week) en de vooruitblik (8 weken) van je agenda. Daarmee krijg je vast de smaak wel te pakken.

Wil je een eigen checklist weekreview maken, meld je dan aan voor de Online Workshop Personal Lean.


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 2 beoordelingen
Laden...

1 reactie

  • Maret says:

    Mijn zoon moet voor zijn studie wekelijks een kritische reflectie op zijn functioneren schrijven. Hij komt zodoende op antwoorden op de vraag: “Wat heb ik hiervan geleerd?” en “Welke nieuwe leervragen levert mij dit op?” Zelden zo’n effectieve manier van leren gezien. Misschien maakt het toevoegen van deze vragen het wel aantrekkelijker om die weekreview ook echt te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *