Weekreview is verplicht (t’is nu eenmaal niet anders)

Geen categorie

ManadatoryOm in control te komen en vooral ook te blijven is het noodzakelijk om regelmatig en het liefst iedere week op je eigen berg te gaan zitten en te kijken naar alles wat er zich zoal heeft gespeeld, alles wat aan zit te komen en natuurlijk al je overzicht actueel te maken. Het grote voordeel van de weekreview doen is dat je gedurende de week veel beter op je intuïtie kunt varen.

En je gunt jezelf iedere weekend vakantie!

Het niet doen van de weekreview betekent voor je brein dat deze 24/7 aan het reviewen blijft en dat kost tijd, energie en aandachts-bandbreedte.

Een dergelijk review heeft een vaste opbouw. Je hoeft het dus niet zelf te verzinnen hoe je dit nu eens zult aanvliegen.

Zie voor deze logica de Handleiding Weekreview die je hier kunt downloaden.

Als je nog nooit een weekreview hebt gedaan begin dan met de terugblik en de vooruitblik van de agenda. Daarmee krijg je vast de smaak wel te pakken.

Als je eens een keer een workshop wilt over dit onderwerp laat het me weten via de contactpagina.

Andere ervaringen, tips? Zet ze hieronder in de reacties zodat we er allemaal wat aan hebben. Druk ajb hieronder op alle social media knoppen en/of op de rating-sterren als je dit een aardig artikel vind!

Met plezier gelezen? Abonneer je dan hieronder op Ad's Blog. Daarnaast ontvang je gelijk een pdf van de eerste twee delen van mijn handboek Personal Lean. Het eerste deel gaat over e-mailbeheer (Inbox Zero), het tweede over agendabeheer (Agenda in Balans).

Gelukt! Je krijgt gelijk de eerste twee hoofdstukken van het handboek toegestuurd.

Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 2 beoordelingen
Laden...

3 reacties

 • Maret says:

  Mijn zoon moet voor zijn studie wekelijks een kritische reflectie op zijn functioneren schrijven. Hij komt zodoende op antwoorden op de vraag: “Wat heb ik hiervan geleerd?” en “Welke nieuwe leervragen levert mij dit op?” Zelden zo’n effectieve manier van leren gezien. Misschien maakt het toevoegen van deze vragen het wel aantrekkelijker om die weekreview ook echt te doen.

 • Joris says:

  Zojuist je handleiding weekreview gezien. Daarin staan zeker nuttige zaken.

  Maar je verhaal wordt wel warrig. In je blog van 17 maart waren het 11 stappen; in je handleiding zijn het er nu drie. Hoeveel stappen zijn het volgende week?
  Aanbeveling: zorg voor een vaste structuur.

  • iamadmin says:

   Dag Joris, de deelstappen staan nu in 3 grote stappen (voortschrijdend inzicht van mijn kant). Ik zal de verschillende artikelen in lijn brengen. Dank voor de feedback.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *