Reageren, Creageren en Creëren

Personal Lean
Costa Blanca (Irka Stachiw)

Costa Blanca (Irka Stachiw)

Ja, er komt van alles op ons af. Via mail, telefoon, sms, voicemail, langsloperij, twitter, Facebook, LinkedIn, krant enz. En dat is mooi want zo bijven we in contact met de wereld en alle boeiende dingen die daar gaande zijn.

Soms vind ik mijzelf terug in de reageer-modus. Ik draag bij aan van alles van anderen, of vind iets van alles (opinie en mening). Dit gebeurt vooral als ik ‘s-ochtends vroeg direct van alles open zet. Ik weet dat niet de meest vruchtbare start is maar stink er toch regelmatig in.

Soms heb ik duidelijke doelen voor de dag/week en kom ik in wat ik noem de creageer-modus. Ik pik dat uit alle berichten wat mij kan helpen mijn doelen te bereiken en doe de rest van de reacties niet of minder (wat natuurlijk ook prima kan als het om alle light-info/data gaat).

Soms kom ik toe aan creëren. Ik laat me niet afleiden door alle input maar gebruik mijn A-kwaliteit energie, intelligentie en tijd om iets tot stand te brengen wat waarde heeft voor mij en de wereld.

Ik zie bij mezelf drie innerlijke manieren om met deze veelheid om te gaan. Ze zijn er alledrie. Als ‘reageren’  teveel ruimte in neemt word ik chagrijnig en moet ik weer opschuiven naar ‘creageren’ en ‘creëren’

Met plezier gelezen? Dan is abonneren op Ad's Blog misschien wel een goed idee. Ontvang een pdf ebook over de weekreview als dank direct in je inbox.

Beoordeel deze tip:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars nog geen beoordelingen
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *