Reageren, Creageren en Creëren

13 september 2013 |
Costa Blanca (Irka Stachiw)

Costa Blanca (Irka Stachiw)

Ja, er komt van alles op ons af. Via mail, telefoon, sms, voicemail, langsloperij, twitter, Facebook, LinkedIn, krant enz. En dat is mooi want zo bijven we in contact met de wereld en alle boeiende dingen die daar gaande zijn.

Soms vind ik mijzelf terug in de reageer-modus. Ik draag bij aan van alles van anderen, of vind iets van alles (opinie en mening). Dit gebeurt vooral als ik ‘s-ochtends vroeg direct van alles open zet. Ik weet dat niet de meest vruchtbare start is maar stink er toch regelmatig in.

Soms heb ik duidelijke doelen voor de dag/week en kom ik in wat ik noem de creageer-modus. Ik pik dat uit alle berichten wat mij kan helpen mijn doelen te bereiken en doe de rest van de reacties niet of minder (wat natuurlijk ook prima kan als het om alle light-info/data gaat).

Soms kom ik toe aan creëren. Ik laat me niet afleiden door alle input maar gebruik mijn A-kwaliteit energie, intelligentie en tijd om iets tot stand te brengen wat waarde heeft voor mij en de wereld.

Ik zie bij mezelf drie innerlijke manieren om met deze veelheid om te gaan. Ze zijn er alledrie. Als ‘reageren’  teveel ruimte in neemt word ik chagrijnig en moet ik weer opschuiven naar ‘creageren’ en ‘creëren’


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *