OWA (Outlook Web App)

9 mei 2021 |

Het zou maar zo kunnen zijn dat je het hele fenomeen OWA hebt gemist. En dat is jammer omdat de Outlook Web App misschien je weer eens een frisse blik kan geven op een vermoeide e-mailstroom en workflow. 

Wat is het

Outlook Web App is de Outlook-versie die hoort bij Microsoft 365 online. Je kunt erbij komen door in te loggen bij office.com en vervolgens op het Outlook icoontje te klikken. Je bent nu in compleet vernieuwde Outlook e-mail omgeving in de browser. Maar wel met jouw Postvak IN en alle mappen die je al eerder hebt aangemaakt.

OWA kan minder dan zijn grote broer maar is wel vele malen eleganter! Het is een danser in plaats van een vorkheftruck!

Frisse blik

Met OWA heb je een frisse interface zodat je als vanzelf gaat nadenken over je workflow.
Als je naar het tandwiel gaat en klikt op ‘Alle Outlook instellingen weergeven’ kun je zelf de keuzes maken die bij je passen. Je kunt bij ‘Regels’ op een eenvoudige manier zaken automatiseren. Dit onderdeel van OWA is veel simpeler dan in de bekende versie van Outlook. Het voordeel is ook nog dat de regels altijd werken omdat je direct ‘op de server’ maakt.

Sneltoetsen

Je komt bij de lijst met sneltoetsen door ‘Shift + ?’ in te toetsen. De sneltoetsen zelf zijn compleet en simpel. En werken dus ook in iedere browser. Bijvoorbeeld: de ‘v’ is voor verplaatsen.

Experiment

Wil je eens een keer op een andere manier naar je e-mailstroom en workflow kijken? Doe eens gek en  werk bij wijze van leuk experiment eens een week lang alleen in OWA in de browser.

MAC gedoe

Zit je vaak te tutten met Outlook voor de Mac (is toch een beetje kreupel) dan is OWA zeker een experiment waard.


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 12 beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *