Kunstjes in Outlook email

9 mei 2014 |

Ik krijg van lezers regelmatig handigheidjes aangereikt daarom vandaag een paar van die kleine handige tips die een glimlach brengen en het leven misschien weer een heel klein beetje mooier maken. Vandaag voor Outlook. Dezelfde dingen zijn ook mogelijk in de andere programma’s met een beetje zoeken.

Tip 1 Slim handtekening kiezen.
In het verlengde van de tip over handtekeningen. Wanneer je meerdere handtekeningen hebt aangemaakt: geef een rechtermuisklik op de handtekening die standaard verschijnt in een mail en je ziet een lijstje met de andere varianten waaruit je er nu 1 kunt kiezen.
Wil je blanco beginnen? Maak dan een lege handtekening aan (met alleen een punt voor de rechtermuisklik positie) en maak deze standaard.

Tip 2 Slim rechtermuisklikken
Op vrijwel alle toetsenborden (uitgezonderd de Mac) zit een door vrijwel niemand gebruikte toets. Hij ziet er zo uit:

contexttoets

Dit is de contexttoets en zit rechts op het rijtje bij de spatiebalk. Klik erop en merk dat deze toets direct het effect van een rechtermuisklik heeft en dus het zg contextmenu laat zien. Handig in combi met tip 1.

Tip 3 Mail kopiëren en verplaatsen
Er zijn twee sneltoetsen die dit werk voor je doen zodat je niet hoeft te muizen:

Ctr-shift-v: Verplaatst de email (er komt een pop-upvenster omhoog met jouw mappen die je kunt kiezen met de eerste letter of nummer van de betreffende map, met de pijtjes kan dat ook).

Ctr-shift-y: Kopieert de email (dan kan soms handig zijn als je hem wilt verplaatsen naar de agenda. Kies dan in het pop-venster ‘agenda’ en daarna een tijd waarop je de actie in de mail gaat uitvoeren.

Mijn vraag aan jou: Ken jij nog van die supertruukjes die het leven aangenamer maken? Deel ze ajb met de andere lezers van deze tips hieronder in de reacties.


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 1 beoordelingen
Laden...

2 reacties

 • Ruben says:

  Tip 2 kende ik nog niet! Lijkt me handig!

  Mijn Tip:
  Alt + Tab is het wisselen tussen schermen. Handig als je tussen verschillende schemen/documenten wilt schakelen.

  Andere Tip:
  Ctrl + Z is het ongedaan maken van je laatste actie.

  Nog een Tip:
  Windowsknop + D is direct naar je bureaublad.

 • Ad van der Hulst says:

  Dank Ruben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *