Klembord Kroniek (nooit meer eindeloos ‘ctrl c’ <-> ‘ctrl v’)

10 oktober 2021 |

Vanaf Windows 10 is er een functie waarvan ik weet dat veel te weinig pro’s het bestaan kennen. Eenmaal gezien, gesnapt kun je deze functie zo opnemen in je workflow. Dus daar komtie!

Oude manier

Kopiëren met ctrl + c en vervolgens plakken met ctrl + v. En vaak een aantal keren in de herhaling omdat je stukjes teksten meerdere keren nodig hebt maar tussendoor alweer iets anders hebt gekopieerd.

Nieuwe manier

Kopiëren met ctrl + c en vervolgens plakken met Windows-toets + v (dat is de toets met het Windows logo: buurman van ctrl). Dat is het!

Je ziet nu alle gekopieerde zaken sinds je de laatste keer bent opgestart mooi op rij staan en kunt dus ook kiezen voor de voorlaatste of die daarvoor.

Als je deze functie nog nooit hebt gebruikt moet je hem aanzetten (dat verschijnt vanzelf als vraag) en uiteraard de kroniek vullen.

Bonus: je kunt je snippet (stukje tekst) eventueel pinnen of verwijderen door op de drie puntjes te gaan staan die rechtsboven ziet staan in je kroniek.


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *