In meerdere bestanden tegelijk werken in Teams

8 december 2023 | ,

Er is nog wel eens gepiep dat het zo onhandig is dat je in MS Teams niet meerdere bestanden tegelijkertijd open kunt hebben of er in kunt werken. Gelukkig klopt dat niet!

Daarom hieronder hoe je dat doet in drie stappen. Het idee is dat je de bestanden die je nodig hebt opent in de app die je normaal gebruikt en waarvan het icoon in de taakbalk staat. Dat kun je uiteraard met meerdere bestanden doen. Deze bestanden blijven op wonderbaarlijke wijze verbonden met MS Teams (en voor de kenners dus ook met Sharepoint). Alle microwijzigingen worden opgeslagen. Je kunt er met meerdere collega’s tegelijk in werken en je hebt een versie geschiedenis voor als dat nodig is.

Hoe open je meerdere bestanden tegelijk in MS Teams?

Stap 1

Open het juiste Team. Ga naar het Kanaal van het bestand zijn thuisplek heeft. Klik op de tab ‘Bestanden’ en selecteer het bestand (zie plaatje hierboven).

Stap 2

Klik op de drie puntjes die nu verschijnen en kies voor ‘Open’.

Stap 3

Kies in het menu achter ‘Open’ voor ‘Openen in app’

Je bestand is nu geopend in je normale Word versie. Wil je meerdere Word documenten naast elkaar op je scherm(en) open hebben dan doe je deze procedure nog een keer. Het eerste bestand is nog steeds beschikbaar totdat je het sluit.

Voilá. Ingewikkelder is het niet (wel even aan wennen maar ja dat is met alles zo).
Met dank aan Frans Diepenhorst.


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

4 reacties

  • Frans Diepenhorst says:

    Beste Ad,

    Het werkt ook met Open in Browser, waardoor je netjes alles in de browser kan werken en met de tab bladen heb je mooi overzicht en werkt het zelfs met tablets op diversen systemen.

  • Jetske says:

    Dank voor de tip! Het is ook mogelijk dat Word, Powerpoint en Excelbestanden standaard in de appversie worden geopend. Daarvoor ga je naar de instellingen (bovenin drie puntjes rechts naast je foto) en kies je bij bestanden en koppelingen voor ‘Bureaublad-app’.

    Zo kun je niet alleen makkelijk in meerdere bestanden tegelijk werken, ook is deze versie hetzelfde als je gewend bent (de Teamsversie van Word is namelijk net iets anders).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *