Ergeren als bron van innovatie (en samengestelde interest)

4 augustus 2019 |

Wees blij wanneer je je ergert. Je krijgt zomaar een seintje dat iets niet is wat het zou kunnen zijn. En je kunt er, omdat je het nu in de gaten hebt, wat aan doen.

 • Je beroerde dagplanning
 • Eindeloze ‘waarde’-loze bijeenkomst
 • Stress voor een deadline die je niet goed in beeld had
 • Eindeloos ge-cc om je heen
 • Feedback die je zou willen geven maar niet voor elkaar krijgt
 • Je vele keer ‘eh’  tijdens je presentatie

Kortom allerlei kansen om dingen vast te pakken en een klein beetje verder te brengen. Ieder klein stapje telt want werkt voor de rest van je leven.

En het beste van dit verhaal: opgeteld wordt de winst steeds groter vanwege het ‘samengestelde interest’ effect van dagelijkse kleine verbeteringen.


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 1 beoordelingen
Laden...

2 reacties

 • Maret Wielenga says:

  Ik ben met pensioen, maar ben drukker dan ooit. Af en toe in de zin van leuk bezig, maar vaak ook in de zin van druk, druk, druk. Het gevoel dat ik niets af krijg, dat ik in mijn werkzame leven ook steeds had, is er nog steeds. Het is niet eens waar, dat gevoel. Als ik to do lijstjes terug kijk gebeurt er wel degelijk wat. Maar het is zo ongestructureerd. Zoals nu ook weer. Ik zou de was eerst afmaken en dan verder met de email (251 berichten in de inbox, ik volg jou al zeven jaar, ik zou onderhand wel kunnen weten hoe het moet). Nou vooruit, eerst even op die en die website kijken hoe dat en dat in elkaar zit. En ja hoor, intussen heb ik alweer drie interessante berichten, waaronder dit, geopend en iets mee gedaan. Wat ik op zou zoeken heb ik nog steeds niet opgezocht. Om over de was maar verder niet te spreken. Wat denk jij, ben ik nog te redden met die workshop op 5 september?

  • Ad van der Hulst says:

   Ha Maret, wat een bijzonder verhaal. Kom gerust en ik weet zeker dat je een heleboel tips en trucs krijgt die je gaan helpen in deze levensfase. En dank voor de interesse in mijn werk! Gr Ad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *