Eerste Hulp bij Werken op Afstand (EHWA)

5 april 2020 |

Nu we (bijna) allemaal thuis aan het werk zijn is het misschien handig om op rij te hebben welke zaken ons helpen om niet te vervallen in allerlei corvee en verspilling. Juist nu is het zaak de eigen workflow goed te doordenken en te optimaliseren passend bij de eigen logische werkstijl.

Zeven zaken waar je aan kunt werken

 1. Je eigen werkstijl kennen. Zelfkennis is de start van alles. Zo ook van vrolijk, vitaal en effectief thuiswerken. Je kunt de werkstijl test hier doen.
 2. Je optimale week inrichten
Maak een tabel met weekdagen en uren en plan er jouw ideale werkweek in gegeven de situatie waarin je nu verkeert. Neem de mix van de levenssferen mee. Neem mee of je meer een ochtend of avond mens bent. Neem mee wanneer jij je beste werk doet en geconcentreerd ononderbroken gas wilt geven. Neem mee het familieritme dat nu van belang is. Maak van deze mix jouw optimale week.
 3. Geef voor jezelf antwoord op de volgende drie vragen:
  1. Waar ga ik aan werken deze week? -> weekplan
  2. Waar ga ik aan werken vandaag? -> dagplan
  3. Waar heb ik aan gewerkt vandaag? -> dagverslag
  Stuur antwoord 1 en 3 naar je baas en je collega’s zodat er samenhang blijft in de samenwerking op afstand.
 4. Maak verschil tussen bereikbaar zijn en beschikbaar zijn (bellen, videocall, openstaande chat). Maak bereikbaar normaal en beschikbaar bijzonder.
 5. Werk zo veel mogeijk a-synchroon en werk daarvoor aan helder schrijven.
 6. Richt je werkplek goed in. Kies een goede setup en leer zo snel als mogelijk de tools waarmee je dagelijks werkt heel goed kennen.
 7. Leer van alle ervaring die er al is met ‘remote’ werken. Er zijn bedrijven die dit al meer dan 20 jaar doen.

Toolkit Eerste Hulp bij Werken op Afstand (EHWA)

Om je te helpen hebben Nick en ik een online Toolkit ontwikkeld. Ieder van de bovenstaand zeven onderwerpen is uitgewerkt als deel van deze toolkit. De Toolkit is een mix van tekst, plaatjes, video, download en helpt jou en je medewerkers heel snel een pro te worden in het werken op afstand. De Toolkit staat op de website ExpertYourself.net (waar ook Inbox Zero e-learning woont).

Je kunt gebruik maken van de staffelprijzen die beschreven staan op deze info pagina van ExpertYourself. Als je er bijvoorbeeld 10 besteld kun je later zelf bepalen aan wie je een inlog wilt geven.
Bij alle vragen of maatwerk zaken kun je contact opnemen met nick@expertyourself.net.


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 1 beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *