De spamfolder in je favorieten zetten (anders mis je al snel iets)

12 juli 2020 |

Hoera voor alle briljante spamfilters zoals die van Microsoft, Apple en Gmail. Ruim 50% van alle verzonden e-mail in de wereld is gewoon ongevraagde troep. Dus mooi dat deze rommel wordt afgevangen.

Er is wel een prijs: de spamfilters staan zo strak afgesteld dat er ook gewenste e-mail in verdwijnt want zo slim zijn ze dan weer niet. Bijvoorbeeld: alle email die via een ander adres wordt verzonden komt in de spamfolder terecht. Ook van deze wekelijkse blog!

Er is een simpele hack die er voor zorgt dat je jouw spamfilter de ontbrekende kunstjes leert en ook tegelijk er ook voor zorgt dat gewenste e-mail wel in jouw Inbox terecht komt.

Outlook

  • Zet je Favorieten’ aan (beeld/mappenvenster/favorieten)
  • Je ziet nu in je navigatievenster links boven het compartiment ‘Favorieten’. Daar staan de snelkoppelingen naar de mappen die we snel bij de hand willen hebben.
  • Schoon eerst even de mappen op die daar ten onrechte staan (rechtermuisklik ‘verwijder deze map uit Favorieten’).
  • Sleep de map ‘Ongewenste e-mail’ naar het favorieten gedeelte.
  • En check het regelmatig.
  • Wil je iets met de e-mail (want onterecht in spam) klik rechts en kies voor ‘ongewenste e-mail’ en kies wat jou past.

In Gmail is zoiets ook te organiseren. Eenmaal in de geopende e-mail kun je direct je keuzes maken.

Bij de Mac staat de map ‘Ongewenste reclame’ bij de hand. Spam beheren is wel een even een puzzel (eerst naar ‘voorkeuren’ en dan maatwerk regels maken).

Door op deze manier met spam om te gaan wordt jouw e-mail weer betrouwbaar en dat is een goed ding bij deze communicatie dinosauris.

Heb je andere oplossingen? Laat het ons weten in de reacties.


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 1 beoordelingen
Laden...

2 reacties

  • Ter aanvulling om het voor de toekomst nog gemakkelijker te maken heb ik de volgende tip (voor Outlook). In ‘Instellingen’ kun je onder ‘Ongewenste e-mail’ definiëren welke afzenders en domeinen je als veilig kwalificeert.
    Hiermee voorkom je dat door het spamfilter in beginsel als spam gekwalificeerde mail van bepaalde, gedefinieerde afzenders in de map Ongewenste e-mail terecht komt. Die komen dan gewoon in je INBOX, dat scheelt weer het aantal berichten dat je mist als je een poosje vergeet in de map Ongewenste e-mail te kijken :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *