De Jumplist (handigheidje in Windows)

19 maart 2023 |

De ‘Jumplist’ is een lijst met bestanden waar je heel snel toegang toe hebt. Je springt als het ware in één keer naar een bestand. Voor wie het niet kent hieronder de plek waar je de lijst kunt vinden en hoe je deze kunt gebruiken.

Waar vind ik de Jumplist?

Doe een rechtermuisklik op het icoontje op de taakbalk van het programma waarin het bestand dat je wilt gebruiken is gemaakt. Je krijgt nu de lijst met laatst gebruikte bestanden van dit type te zien. In het voorbeeld hier zie je een aantal presentaties in Powerpoint.

Dat is op zichzelf al handig omdat daar uiteraard de bestanden staan waarin je aan het werk bent.

Maar het wordt nog handiger. Je kunt een bestand dat je veel gebruikt pinnen in deze Jumplist. Je kunt dat zien op de afbeelding. De bovenste vijf presentaties gebruik ik het meest en zijn vastgemaakt in dit menu.

Hoe kan ik een bestand pinnen in de Jumplist?

Je kunt een bestand pinnen door het in de lijst ‘Recent’ te selecteren. Er wordt een pinnetje zichtbaar achter de naam van het bestand. Klik erop en het bestand verschuift naar de bovenste lijst ‘Vastgemaakt’.

Dat is het.


PS: Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *