Als iets in je hoofd blijft rondzoemen/zingen

6 februari 2021 |

Bijen woordenWanneer een bepaalde gedachte steeds weer aandacht opeist is er een van de vier volgende situaties aan de orde:

1. wat het is en wat ik wil is onduidelijk

Ik heb niet geïnvesteerd in het voor mij zien van het gewenste resultaat en ik heb er geen besluit over genomen. Ik heb niet de voordelen, winst, pret voor mij gezien wanneer de uitkomst gerealiseerd zou zijn. Kortom ik heb wel gemerkt dat er iets aan mij knaagde maar tot nog toe geen serieuze aandacht aan besteed.

2. de eerst mogelijke stap heb ik niet bedacht

Misschien heb ik wel de uitkomst in beeld maar heb ik nagelaten mij voor te stellen wat de eerste concrete fysieke actie zou moeten zijn om een eindje op te schuiven richting mijn gewenste resultaat. Ik ben waarschijnlijk te abstract gebleven waardoor ik nooit toekom aan het zetten van de eerste stap en blijft het een beetje rondzingen rondom het ‘hoe..?’.

3. een combi van die twee

Dat komt het meeste voor. De zaak verschijnt steeds weer op mijn innerlijke radar (want zo’n trouwe helper is mijn brein!) maar ik kijk er net steeds een heel klein beetje naast. Ik merk subtiel dat iets mij ergert, misschien een kans zou kunnen zijn, ‘eigenlijk’ nu toch wel aandacht verdient, maar ik krijg het nauwelijks boven tafel in de schijnwerper van mijn bewustzijn.

4. niets is vastgelegd in een betrouwbaar buiten-boord-brein

Ik heb misschien wel een beeld van de gewenste uitkomst en heb ook nog nagedacht over een concrete actie om de zaak in gang te krijgen maar heb de resultaten van mijn aandacht niet vastgelegd in een simpel, betrouwbaar en degelijk systeem dat bij mij past. Dit veroorzaakt dat ik over een tijdje weer iets heb wat door in mijn radar verschijnt en om aandacht vraagt. Waarmee de cyclus weer opnieuw begint.

En moet dat nu echt, alles vastleggen? De eindeloze dans tussen chaos en orde heeft een hoog tempo en er gaat heel veel in om. Dan lukt het echt niet om te onthouden.

En als het een deuntje is dat rondzingt?

Dan ben je een gezegend mens tenzij het een irritant carnavalsdeuntje is. In de muzikantenwereld (waar ik vandaan kom) geldt als truuk dat je het deuntje achterstevoren moet afspelen in je eigen muzikale voorstelling om van een oorworm af te komen. En dat is helaas niet voor iedereen weggelegd.


PS: Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 14 beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *