Werken voor mensen met een verstandelijke beperking (nieuw boek)

Lean Organisatie

Peter Vonk heeft een nieuw boek geschreven: Werken voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben er heel enthousiast over.

Het boek heeft als belangrijkste boodschap dat er 7 redenen zijn waarom medewerkers niet goed functioneren los van alle zaken die wel goed gaan. Het is vast voor iedereen die het werkveld kent, een heel herkenbaar rijtje.

Het gaat fout:

 • als je niet luistert
 • als je stelselmatig conflicten en confrontaties uit de weg gaat
 • als je het stuur niet in handen neemt waar dat wel nodig is
 • als je je te gemakkelijk onttrekt aan gezamenlijk gemaakte afspraken en plannen n als je te hulpvaardig
 • bent en daardoor te snel verantwoordelijkheden overneemt
 • als je denkt dat je het wel alleen kan
 • als je niet kritisch in de spiegel kunt kijken

Juist het kijken naar de afbreukrisico’s is heel verfrissend en sterk. Het boek beschrijft de bij deze zaken passende noodzakelijk talenten en laat zien wat je er zelf aan kunt doen om deze verder te ontwikkelen. Het is daarmee een leerboek geworden. Het staat boordevol praktische tips om aan de slag te gaan.

De 7 talenten (onmisbare vermogens):

 1. Luisteren
 2. Positie innemen
 3. Sturen
 4. Bijstaan zonder overnemen
 5. Planmatig werken
 6. Samenwerken
 7. Reflecteren

Er was al een dergelijk boek voor de Jeugdzorg . Op veel plekken is dat boek de standaard bij werving, selectie en ontwikkeling van medewerkers. Ik wens de medewerkers in de zorg toe dat ze ook kunnen gaan werken met deze functionele en direct toepasbare mensenkennis.

Bij het boek hoort ook een online assessment dat precies deze talenten meet (voorbeeld rapport kun je hier downloaden). En ook nog een training voor de HR-medewerkers die met dit boek en deze tests willen gaan werken.

Het boek is verkrijgbaar in Hardcopy en in Epub formaat.

Wat mij betreft heel warm aanbevolen voor iedereen die werkt voor mensen met een verstandelijke beperking of werkt met de mensen die daar werken (zoals recruiters, hr-mensen, leidinggevenden etc.).

 

Met plezier gelezen? Dan is abonneren op Ad's Blog misschien wel een goed idee. Ontvang een pdf ebook over de weekreview als dank direct in je inbox.

Beoordeel deze tip:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars nog geen beoordelingen
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *