Wekelijkse Agenda Hygiëne

6 september 2020 |

In je agenda beheer je de meeste schaarse bronnen die je hebt. Tijd en aandacht. En dus het wijs om je eigen methodiek te ontwikkelen om deze bronnen te beheren en soms zelf een beetje beschermen. In de weekreview methodiek adviseer ik een week achteruit te kijken en acht weken vooruit.

De eerste twee weken krijgen nog extra aandacht. De werkwijze is simpel. Stel jezelf de volgende vragen bij iedere afspraak:

  • Wat is het doel, gewenste resultaat van de  afspraak?
  • Is de lengte van de afspraak helder en zoals ik het wil?
  • Moet het live of kan het per videocall/bellend?
  • Draagt het bij aan mijn doelen of is het vooral voor de ander?
  • Is het fun of zie ik er tegen op?
  • Is de afspraak lang geleden gemaakt? -> Bevestigen.
  • Staat er een adres bij? -> Toevoegen aan de afspraak voor je navigatie
  • Heb ik voorbereidingstijd gepland? -> Plannen
  • Reistijd OV of auto gepland? -> Kiezen en aanvullen

Als ik een week afgerond heb moet ik nog afwegen of ik het label ‘week is vol’ toeken.

Weekplan

Als sluitstuk van de review maak ik een simpel Weekplan bestaande uit een kort lijstje met de projecten waar ik deze week aan wil werken gegeven de tijd die mij rest naast al mijn afspraken. Eventueel kan ik ze zelfs al een beetje uitwerken naar acties voor deze week.


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *