Waardeloze vergaderingen (want zonder waarde)

9 september 2012 |

Het klinkt misschien een beetje hard maar er bestaan nu eenmaal waardeloze vergaderingen. Je bent erbij omdat het moet, je bent misschien zelfs wel voorzitter omdat het nu eenmaal geagendeerd is in de jaarplanner. Uiteindelijk levert de hele bijeenkomst geen bijdrage aan uw doelen en ook niet aan de doelen van de organisatie als geheel: dus zonder waarde -> waardeloos.

Daarom: nu het nieuwe seizoen aan alle kanten weer losbarst en de jaarplanning voor 2013 op de rol staat, gebruik een keer een paar uur met een paar getrouwen om eens kritisch uw vergadergebouw aan te harken. Wie komt wanneer, met welk doel, hoe vaak, waar bij elkaar. En vergeet ook de bilateralen niet.

Als u niet echt een afstemmingsorganisatie bent en het echte werk dus elders gebeurt, is een uitdijend vergadergebouw een signaal van onderontwikkelde organisatorische samenhang en eigenaarschap. Ook daar kunt u natuurlijk beginnen.

Vuistregel

Als er 25% of meer van de tijd van (kennis)werkers wordt doorgebracht in vergaderingen (van welke afstemmingssoort dan ook) is er ruimte voor het verbeteren van organisatorische samenhang en eigenaarschap.

Hoe is dat bij u? Verbetering mogelijk? Hulp nodig (06 224 559 02)?


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *