Troepjes (stuff)

10 juli 2009 | ,

In mijn eerste jaren als beleidsmedewerker en hoofd P&O had ik een secretaresse (Ciel) die speciaal voor mij een laatje in een staande kast in ere hield waar een mooi label op zat waar ‘Troepjes’ op stond.

De clou van dit laatje was dat alle losse ditjes en datjes, gekregen pennen, papieren, badges van congressen, reuze interessante floppies, hebbedingetjes van een uitzendbureau, batterijen en dergelijke toch een plek hadden. Een paar keer per jaar was het aan de orde om de troepjeslade op te ruimen.

Dat gaf heel veel voldoening! Uitdelen en weggooien was het devies.

George Carlin was een Amerikaanse komiek (hij is in 2008 overleden) die zijn publiek spiegels voor houdt. Een van de spiegels is zijn sketch over “Stuff”. Iets meer als 5 minuten dikke pret over anderen (maar toch ook een beetje over mezelf).

Maar nu die troepjes. De clou is er voor te zorgen dat ze niet binnenkomen.

Dus als je bij een studiedag een bloknoot krijgt, een flutpen, een badge, een mooie paperclip, een muispad, een plastic tas met folders enz. enz. gewoon niet aanpakken of naderhand weer inleveren. Is duurzaam, groen, geeft een lekker gevoel van regie (want je loopt toch wel gauw voor joker met zo’n plastic congrestas op het station).

Maar ook nieuwsbrieven  en abonnementen op blogs (behalve de mijne natuurlijk) afzeggen. Uitzendbureaus verzoeken geen prullen meer te geven maar in plaats daarvan eventueel zaken die eetbaar zijn (en dus vanzelf opgaan).

Kalenders en PR spul van PGGM, UWV enz. in de aanbieding doen bij de koffie en daarna rigoureus weggooien. Dikke enveloppen met folders van dit en dat terugsturen naar de afzender.

Daarnaast ben ik erg van een paar hele mooie spullen (dus een MacBook Pro en een iPhone). Ik geef toe: ook gedeeltelijk boystoys maar daar heb ik dan ook veel pret van :-).


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *