Meer belafspraken: een experiment waard!

20 oktober 2016 |

belafsprakenIn de meeste organisaties is het de default-stand om te gaan voor een live-afspraak. Zonder er echt bij na te denken openen we onze agenda’s en zoeken naar een logisch moment. En daar is natuurlijk helemaal niets tegen. Toch kun je vaak ook prima zaken doen met een belafspraak. Hieronder de verkenning van een mogelijk experiment hiermee.

Vooraf: welke afspraken zijn daar het best geschikt voor?

  • afspraken met 1 of 2 anderen
  • vooral over praktische afstemming
  • die anders veel tijd zouden kosten
  • mogelijk zelfs reistijd (dan heb je natuurlijk al snel veel winst)

Stap 1: agenda onderzoek
Kijk in je agenda naar een week een aantal weken vanaf vandaag en vraag je af welke van de afspraken die daar staan in aanmerking zouden kunnen komen voor dit experiment.

Stap 2: de afspraak omzetten van een live-event naar een belafspraak en daarbij heel duidelijk maken wie als eerste belt, op welk nummer en precies hoe laat. Je kunt de tijd nog even laten wat het was.

Stap 3: vlak voor de afspraak jezelf heel goed voorbereiden door een lijstje met punten bij de hand te hebben die je wilt bespreken met daarbij direct de mogelijkheid om aantekeningen te maken van de oogst.

Stap 4: zorg voor een rustige omgeving voor je belafspraak en gebruik het liefst een oortje zodat je je handen vrij hebt.

Stap 5: plan direct na de afspraak een moment in om een kort verslagje te maken en stuur dat direct naar je gesprekspartner.

Experiment voor gevorderden (voor als je in de klem komt met afspraken).

Verander zo veel mogelijk live-afspraken naar belafspraken en ga er desnoods een dag voor zitten. Je kunt in een dag bellen ongelofelijke meters maken. Uiteraard wel goed voorbereiden en nabereiden anders mis je de kracht van het experiment.

Tip: neem bij je wekelijkse agenda vooruitblik de vraag op: ‘Kan ik hier misschien een belafspraak van maken?’

Als je eens een keer een workshop wilt over dit onderwerp laat het me weten via de contactpagina.

Andere ervaringen, tips? Zet ze hieronder in de reacties zodat we er allemaal wat aan hebben. Druk ajb hieronder op alle social media knoppen en/of op de rating-sterren als je dit een aardig artikel vind!


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 1 beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *