Hoe weet je dat je met de juiste zaken druk bent

18 maart 2022 | ,

Deze vraag is listig. Want hoe verhoudt zich de waarde van ad-hoc vragen vol potentie tot zelf zorgvuldig geplande denktijd?

Daarnaast is er nog de eeuwige afweging waar je energie van krijgt, wat waarde oplevert, wat  triviaal is en wat eigenlijk oervervelend is maar er nu eenmaal wel bij hoort.

Wie hier echt in wil duiken verwijs ik naar een eerdere lange blog over de kwadranten van Eisenhower. Daarin beschrijf ik het subtiele onderscheid tussen dringend en belangrijk.  Leidend tot het inzicht hoeveel en hoe vaak je je bevindt in kwadrant I (dringend èn belangrijk ) en hoe veel en hoe vaak je werkt vanuit kwadrant II (niet dringend maar wel belangrijk). Het concept is briljant maar wel echt een ding.

Wil je meer weten van deze kwadranten, meld je dan aan voor de Online Workshop Personal Lean.

Er is gelukkig ook een ‘light versie’. Leuk om te doen, kost niet veel tijd en levert heel snel inzicht op. Het werkt als volgt:

  1. je print onderstaand overzicht uit (Pdf Versie van Fun Boring enz.);
  2. je neemt een stift (bijvoorbeeld een mooie felle rode);
  3. na iedere actie zet je een stip ergens in het kwadrant;
  4. je bekijkt het groeiende overzicht en voilá – je hebt het antwoord op de vraag uit de titel van deze blogpost.

PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *