Deming en Dooming Cirkel

28 april 2013 | ,

Er waren de nodige reacties op mijn blog PDCA is soms helaas SRFF. Gerard van Heugten (Manager Transport Planning at Rockwool Roermond) heeft er wel echt werk van gemaakt en mij twee visualisaties gestuurd van de combi van de Deming en de Dooming Cirkel. En Gerard vindt het oké dat ik ze hier openbaar maak. Waarvoor dank!

Je moet even op de afbeeldingen klikken om ze groter in beeld te krijgen.

 

 

 

 

De DOOM OF THE DEMING CIRCLE laat mooi zien hoe de dagelijkse veel voorkomende stijl zich verhoudt tot een degelijke PDCA aanpak.

 

 

 

 

In de tweede visualisatie zijn de valkuilen nog op een andere manier mooi in beeld gebracht.

Nogmaals dank aan Gerard voor deze noeste arbeid!

 

 


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 1 beoordelingen
Laden...

3 reacties

 • Daphne says:

  Inderdaad een surprice! Is dat een nieuwe lean-term? 😉

  • Ad van der Hulst says:

   PDCA is een concept van Edwards Deming die aan de wieg heeft gestaan van wat we nu gewend zijn lean te noemen. De Dooming cirkel is meer een geintje om te laten zien dat het vaak gewoon niet in control is en we vooral in de reactie-oplos-modus staan. Geen Lean maar een vrolijke noot in de leanwereld.

 • Ad van der Hulst says:

  dag Daphne,
  ik zie nu pas dat je het hebt over Surprice ipv Surprise. En dan slaat mijn eerdere reactie natuurlijk nergens op. Het plaatje is van Gerard zoals de blog ook zegt dus ik ga er maar voor een typo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *