Altijd een student (over een eiland)

7 juni 2020 |

‘As our island of knowledge grows, so does the shore of our ignorance,’ [John Wheeler]

Lezen en leren zijn meta-skills. Ze zijn van een andere orde dan de gewone skills omdat ze je de mogelijkheid geven je kennis en kunde uit te breiden. En dat is nogal aan de orde in deze dagen waar er zoveel te leren en te ontwikkelen is, omdat veel op zijn kop gaat, anders moet en het leven je daardoor simpelweg dwingt om nieuwe dingen te leren.

  • We moeten meer zelf uitzoeken (ov/mondkapjes, vaccinaties, vakantie, vliegen, wat mag wel en niet en wat is wijs) en we doen dat ook (Lang Leve Google en YouTube).
  • We leren hoe we kunnen blijven verbinden met vrienden en familie ondanks de afstand.
  • We leren hoe we thuis en werk kunnen combineren op zo’n manier dat we het zelf ook nog goed hebben.
  • We leren zelfs hoe we met MS Teams (of Skype voor Business of Zoom) kunnen vergaderen en kijken af en toe stiekem naar wat die programma’s verder allemaal nog te bieden hebben.
  • Kortom we lezen en leren ons zelf iedere dag rijker.

Dat is toch een mooi beeld: als jouw kenniseiland groeit, groeit het strand van je on-kennis mee. Hoe meer je weet, hoe beter je weet wat je nog meer niet weet. En zo heeft ieder nadeel toch ook weer zijn voordeel.


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 1 beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *