Respect voor ambacht: Tommy Emanuel gitaarduivel

16 augustus 2010 |

In de serie Respect voor het ambacht hier een gitarist die werkelijk meester is over zijn instrument. Hoewel ik zelf een klassiek & Steve Howe gitarist ben, heb ik heel veel respect voor deze vrijheid van spelen. De basis voor dit spektakel van Tommy Emanuel is een wat degelijk en saai 60-er jaren gitaardeuntje Classical Gas van Mason Williams dat zelfs in de Top 2000 staat. Kijk naar de ogen van Tommy (vrijwel de hele tijd gesloten), zijn eigen ritmesectie (schoenen en linkerbeen). Luister naar wat hij uithaalt met flageoletten, de hals, arpeggio’s, duimplektrum enz.

Het origineel door de componist gespeeld is hier te zien.
Meer over Tommy hier.

Andere blogposts in deze serie:

The Chalkman: krijttekeningen in de buitenlucht
Kseniya Somonova: zandtekeningen op een lichttafel
Chriss Bliss: jongleren


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

3 reacties

 • Franc says:

  als je dit leuk vind zou je eens naar de muziek van Uwe Kropinski moeten luisteren. Fabelachtig gitaarwerk.
  op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=L7qXg-srSa0&NR=1 jammer genoeg geen beeld. komt van zijn 1e cd jaren geleden.
  Live gezien werkelijk verbazingwekkend dat één man op één gitaar dat kan.

 • Ad van der Hulst says:

  Net de door jou getipte video en andere van Kropinsky geluisterd/bekeken. Waanzinnig om alles al spelend naar beneden te draaien. Inderdaad een geheel eigen en ook virtuoze stijl. Jammer dat er zo weinig nog te vinden is. Míjn grootste held is Steve Howe van Yes en dan vooral akoestisch.

  Groet Ad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *