Klaar voor het volgende level! (5 tips)

13 december 2017 |

De meesten van ons hebben een beeld van het volgende level dat je zou willen bereiken. Dat kan een carrière stap zijn, maar ook een persoonlijke volgende stap zijn (huiseigenaar, moeder, pro-golfer, 5 ballenjongleur, electrische gitarist…). Vandaag een paar stappen die dan in ieder geval aan de orde zijn.

appie 5 ballen jongleur

1. Concreet beeld hebben van nieuw

Uiteraard start je met het zo concreet mogelijk voorstellen hoe het leven er uit zal zien als alles is gelukt. Doe dat in plaatsen, mensen, kleuren, geuren en zie jezelf in deze nieuwe omstandigheden. Pas als je dat voldoende visievol, concreet kunt zien, gaat de wereld met je meewerken.

2. Loslaten van oud

Maak een lijstje van zaken die niet meer passen bij het bovenstaande beeld en/of zaken die plaats moeten maken om het volgende level mogelijk te maken in termen van ruimte, tijd en geld.
Uiteraard is het slim om dit loslaatlijstje op te nemen in je weekreview zodat je het iedere week ziet verschijnen als niet-meer-doen lijstje.

3. Leren op je nieuw level

  • Kijk welke boeken er in de top 10 staan van het betreffende onderwerp/level en zorg dat je die gelezen heb (of geluisterd hebt audio-boeken & podcast zijn een goede optie als je veel onderweg bent).
  • Neem deel aan cursussen, kijk video’s en ga praten met mensen die er al zijn.
  • Ga aan het werk met de beste coach/leraar/gids die je je kunt permiteren.

4. Maak een plannetje en oefen/experimenteer

In mijn ervaring werkt het goed als je een plan maakt voor maximaal 90 dagen met kleine doelen en experimenten (die je uiteraard ook opneemt in de weekreview)

5. Bonustip: zoek een accountability-partner

Kijk of je iemand in je omgeving hebt die met je mee wil kijken en je bij de les wil houden (neem niet je partner want dat werkt meestal niet). Misschien is er zelfs wel iemand met dezelfde ambitie met wie je samen kun optrekken.

Vraag: Hoe ziet jouw volgende level eruit? Wil je dat delen hieronder?


PS: Ken je werkstijl. Ben je een Visionair, Operator of Processor? Doe de gratis drie minuten werkstijltest. Je ontvangt je profiel + een Pdf met tips om je e-mail en agenda routines te verbeteren.


Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren 2 beoordelingen
Laden...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *