Klaar voor het volgende level! (5 tips)

Persoonlijke productiviteit, vip-coaching

De meesten van ons hebben een beeld van het volgende level dat je zou willen bereiken. Dat kan een carrière stap zijn, maar ook een persoonlijke volgende stap zijn (huiseigenaar, moeder, pro-golfer, 5 ballenjongleur, electrische gitarist…). Vandaag een paar stappen die dan in ieder geval aan de orde zijn.

appie 5 ballen jongleur

1. Concreet beeld hebben van nieuw

Uiteraard start je met het zo concreet mogelijk voorstellen hoe het leven er uit zal zien als alles is gelukt. Doe dat in plaatsen, mensen, kleuren, geuren en zie jezelf in deze nieuwe omstandigheden. Pas als je dat voldoende visievol, concreet kunt zien, gaat de wereld met je meewerken.

2. Loslaten van oud

Maak een lijstje van zaken die niet meer passen bij het bovenstaande beeld en/of zaken die plaats moeten maken om het volgende level mogelijk te maken in termen van ruimte, tijd en geld.
Uiteraard is het slim om dit loslaatlijstje op te nemen in je weekreview zodat je het iedere week ziet verschijnen als niet-meer-doen lijstje.

3. Leren op je nieuw level

  • Kijk welke boeken er in de top 10 staan van het betreffende onderwerp/level en zorg dat je die gelezen heb (of geluisterd hebt audio-boeken & podcast zijn een goede optie als je veel onderweg bent).
  • Neem deel aan cursussen, kijk video’s en ga praten met mensen die er al zijn.
  • Ga aan het werk met de beste coach/leraar/gids die je je kunt permiteren.

4. Maak een plannetje en oefen/experimenteer

In mijn ervaring werkt het goed als je een plan maakt voor maximaal 90 dagen met kleine doelen en experimenten (die je uiteraard ook opneemt in de weekreview)

5. Bonustip: zoek een accountability-partner

Kijk of je iemand in je omgeving hebt die met je mee wil kijken en je bij de les wil houden (neem niet je partner want dat werkt meestal niet). Misschien is er zelfs wel iemand met dezelfde ambitie met wie je samen kun optrekken.

Vraag: Hoe ziet jouw volgende level eruit? Wil je dat delen hieronder?

En ….

Mocht je aan de slag willen met je eigen workflow (omdat je het meeste werkt van iedereen en je agenda en email structureel overlopen) zodat je een volgende level kunt bereiken (doelen halen, weer tijd voor slaap, familie en hobby’s) kijk dan eens op mijn coaching pagina. Wie weet kan ik kort of lang je gids/coach zijn.

Met plezier gelezen? Schrijf je in en krijg iedere vrijdag om 10 uur een update van nieuwe artikelen. Ontvang een pdf ebook over de weekreview als dank direct in je inbox.

Beoordeel deze tip:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 2 beoordelingen
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *