Randy Pausch over omgaan met je tijd (als je weet dat je gaat sterven)

Geen categorie

Randy Pausch is de man van een zeer vaak bekeken “Last Lecture” video. De lezing had altijd al de titel ‘Last Lecture’ omdat hij de laatste lezing van een bepaald jaar was en de spreker als opdracht kreeg dat te vertellen wat hij zou vertellen wanneer het zijn laatste lezing zou zijn. In dit geval was dat letterlijk aan de orde. In deze lezing van december 2007 vertelt de professor die weet dat hij nog een paar maanden te leven heeft over zijn omgaan met tijd. Hij is grappig, open en eerlijk. Hij blikt terug op zijn leven en vist de wijsheden uit zijn biografie die tegelijk algemeen geldend lijken te zijn. Het is een lange video. Voor wie geen moed heeft voor de video is er ook een transcriptie in Pdf. Randy overleed in de zomer van 2008 op 47-jarige leeftijd.

Eerder wijdde ik een blog aan de lezing van Steve Jobs op Stanford. Die lezing had meer vorm en compositie maar wel dezelfde lading (omdat hij ook vertelt wat bijna dood gaan voor hem betekend heeft).

Beide video’s zijn wat mij betreft monumenten in Cyberspace. Verhalen over dat wat er werkelijk toe doet. Wanneer je een keer voor en achtergrond nodig hebt voor het dagelijks leven hoef je alleen maar weer terug te keren naar deze verhalen en alles heeft weer het gewicht dat het verdient.

Met plezier gelezen? Abonneer je dan hieronder op Ad's Blog. Daarnaast ontvang je gelijk een pdf van de eerste twee delen van mijn handboek Personal Lean. Het eerste deel gaat over e-mailbeheer (Inbox Zero), het tweede over agendabeheer (Agenda in Balans).

Gelukt! Je krijgt gelijk de eerste twee hoofdstukken van het handboek toegestuurd.

Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *