Over een schroevendraaier, een gereedschapskist, MS Teams en een webinar

4. Cultuur, 5. Communicatie, 6. Systeem

Het is een echt een fantastische aanbieding. Zo werkt het: Je koopt een schroevendraaier en krijgt er een gereedschapskist bij cadeau.

Er is één kleine bijzonderheid. De gereedschapskist wijzigt bijna iedere week. Soms gaan er dingen uit en soms komen er dingen bij en veranderen de namen van het gereedschap. De handleidingen worden dan uiteraard weer bijgewerkt.

Zo is het ook met MS Teams.

MS Teams krijg je cadeau bij Microsoft 365 (ja dat is de nieuwe naam :-)). Het ís een fantastisch verzameling tools. Je moet alleen wel heel goed nadenken wat je er mee gaat doen en je niet direct laten verleiden door je eigen werkstijl.

  • Als je een visionair bent dan ontdek je steeds weer mooie nieuwe gadgets: ‘Kijk eens hoe handig!’
  • Een processor is aan het zoeken om te kunnen blijven doen wat hij deed met dit mooie gereedschap (en in de verte lonken de Power BI Dashboards).
  • De operator kijkt helemaal niet naar al deze verschillende tools. Zij neemt de drie makkelijkste en bekendste. Test deze en als ze voldoen dan is het dat.
  • En de synergist zoekt naar manieren om in al dat digitale geweld de verbinding en het sociale overeind te houden.

Wat is de plek van MS Teams

Een organisatie kun je zien als een vehikel met een richting & een plan, een cultuur en systemen. MS Teams krijgt een plek in de verbinding tussen cultuur (‘Ons soort mensen doen dit soort dingen.’) en de systemen die noodzakelijk zijn om enige standaard en fundament te hebben in de samenwerking.

MS Teams gaat dus over communicatie en het organiseren van workflows.

Eerst bepaal je hoe je wilt organiseren, wat je wilt doen met wie en hoe je dat wilt doen. Dan pas kijk je naar de slimste manier om dit te doen met behulp van MS Teams.

Zomaar een beetje rondrommelen leidt onherroepelijk tot een nieuw moeras en dat zou echt zonde zijn.

En dan het Webinar

Op maandag 29 juni 15:00 uur organiseer ik een eenmalig (gratis) webinar in MS Teams met als onderwerp

‘Workflows in MS Teams’.

Dit webinar is vooral voor organisaties en professionals die eerst willen nadenken over wat en hoe voordat ze MS Teams gaan gebruiken.
Ik ga tijdens het webinar geen workshop MS Teams geven maar vooral principes, concepten en vuistregels delen die je helpen om MS Teams goed te kunnen inzetten voor de dingen die er toe doen.
Ik doe 45 minuten content en een kwartiertje gesprek.
In MS Teams is het maximum aantal deelnemers 250 dus dat zal ruim voldoende zijn.

Je kunt je aanmelden via contact. Je krijgt van mij een bevestiging en ergens in de komende week een uitnodiging voor een Teams-meeting.

Wil je hier meer van? Schrijf je in voor de Online Workshop Timemanagement Personal Lean. In een dagdeel is je e-mail in control, je agenda in balans en heb je in ieder weekend vakantie. Meer info vind je hier

Beoordeel deze tip:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren nog geen beoordelingen
Laden...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *